Onderzoek naar vaccinatietwijfels van ouders/verzorgers van mensen met EMB

Array

Vanuit de Academische Werkplaats Sterker op eigen benen  (Radboud UMC) wordt onderzoek gedaan naar de vaccinatie twijfels van ouders/verzorgers van mensen met EMB en geobserveerde vaccinatie bijwerkingen bij mensen met EMB (over de volle breedte).

Ga naar de website www.ikonderzoekmee.nl
Bekijk de uitleg op de homepage van de website voor meer informatie over hoe ‘Ik onderzoek mee’ werkt bij het project ‘Onderzoek vaccinatie twijfels en bijwerkingen bij mensen met EMB’

➢ Er is ook een uitlegvideo over ‘Ik onderzoek mee’: https://www.youtube.com/watch?v=n3nAPtNI7Jw

➢ Let op: Internet Explorer (IE) is veranderd naar Microsoft Edge. U kunt IE niet als browser gebruiken voor deze website.

Registreren en inloggen

Klik op de blauwe ‘inloggen’ knop rechts boven in uw scherm. Vul hier in:

  • –  Een zelfverzonnen gebruikersnaam.
  • –  Uw e-mailadres.
  • –  Een zelfverzonnen wachtwoord.
    De volgende keer dat u wilt meedoen, klikt u op dezelfde blauwe ‘inloggen’ knop. Na uw registratie bent u automatisch ingelogd. Er verschijnt dan een blauwe balk boven in uw scherm.
    • ➢  Uw deelname is anoniem. Uw gebruikersnaam en e-mail worden nooit gekoppeld aan uw ervaringen, ideeën en antwoorden die u deelt op de website. Deze gegevens worden niet gedeeld met onderzoekers of externe partijen.
    • ➢  U ontvangt alleen e-mails als u zelf bij ‘Mijn profiel’ aan vinkt dat u een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe ervaringen of ideeën van andere deelnemers zijn, of nieuwe onderwerpen. U kunt dit ook weer uit vinken. In ‘Ik onderzoek mee’ Als u bent ingelogd, kunt u in de taakbalk op één van de volgende opties te klikken:
  • –  Via ‘Home’ komt u weer op de startpagina van de website.
  • –  Bij ‘Mijn Profiel’ kunt u de toestemmingsverklaring lezen, aanvinken of u op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe ervaringen en ideeën of andere onderwerpen, of uw account verwijderen.
  • –  Bij ‘Projecten’ kunt u het project kiezen waaraan u wilt meedoen.
  • –  Bij ‘Naar de uitleg’ kunt u naar de stap voor stap uitleg over hoe de website werkt.
  • –  U kunt stoppen door op ‘uitloggen’ te klikken en/of uw browser af te sluiten. Projecten -> Projecten Klik op ‘Projecten’ om het project over ‘Onderzoek vaccinatie twijfels en bijwerkingen bij mensen met EMB’ te vinden. In het project staan de 2 onderwerpen waarover u kunt meedenken door uw ervaringen en ideeën te delen en die van anderen te beantwoorden. U kunt op ‘starten’ klikken om aan een onderwerp mee te doen.
    • ➢  Het is handig om eerst de ervaringen en ideeën van andere deelnemers te beantwoorden en daarna uw eigen ervaringen en ideeën in te typen.
    • ➢  Als u ervaringen of ideeën deelt, komen ze niet gelijk op de website. Een projectmedewerker, de ‘moderator’, kijkt ze eerst na. De moderator kijkt bijvoorbeeld of de ervaring al door iemand anders genoemd is, of er (schrijf)foutjes in de tekst staan, of dat er herleidbare informatie staat die u niet meer anoniem maakt.
    • ➢  U mag ook meedoen aan andere projecten, tenzij hier een wachtwoord voor nodig is. Contact Voor meer informatie of vragen over het project of Ik onderzoek mee, kunt u mailen naar Kris [email protected]

Handleiding Ik onderzoek mee

Ervaringen en ideeën beantwoorden (vragen / stellingen beantwoorden)

Projecten -> Onderwerp -> Ervaringen en ideeën van anderen beantwoorden

Klik op de knop ‘Ervaringen en ideeën van anderen beantwoorden’. De moderator heeft de ervaringen en ideeën van anderen
op de website gezet, in de vorm van vragen of stellingen.

U beantwoordt de vraag of stelling door op het antwoord te klikken dat het best bij u past. Daarna klikt u op de rode knop ‘verder’ om de volgende vraag of stelling te beantwoorden.

  • ➢  U kunt stoppen door links boven in uw scherm op de knop ‘terug naar beginkeuze’ en ‘terug naar onderwerpen’ te klikken.
  • ➢  Als u links onder in uw scherm klikt op ‘ervaringen
    en ideeën van anderen bekijken’, kunt een lijst zien van alle vragen en stellingen die gemaakt zijn. U ziet hier ook welke vragen of stellingen u nog niet beantwoord heeft.
  • ➢  Tot de einddatum van het onderzoek kan de lijst aangevuld worden met nieuwe ervaringen en ideeën, bijvoorbeeld omdat nieuwe deelnemers meedoen. U kunt een e-mail krijgen wanneer er nieuwe ervaringen en ideeën zijn om te beantwoorden. Dit kunt u bij ‘Mijn Profiel’ instellen. Ervaringen en ideeën delen (vragen / stellingen maken) Projecten -> Onderwerp -> Jouw eigen ervaringen en ideeën delen Klik op de knop ‘Jouw eigen ervaringen en ideeën delen’. Bij ‘Typ hier jouw ervaring of idee’ kunt u uw ervaring of idee delen. U kunt in het vak ernaast een toelichting geven.
  • ➢  U mag van uw ervaring een vraag of stelling maken, maar dit hoeft niet. Dit kunt u ook aan de moderator overlaten.
  • ➢  ‘Vraagtype’ mag u open laten. Soms heeft de moderator al een type gekozen. Klik daarna op de rode knop ‘opslaan’ om uw ervaring of idee in te sturen. De moderator zal uw ervaring of idee binnenkort op de website zetten. Andere deelnemers kunnen daarna aangeven of zij dezelfde ervaringen en ideeën hebben als u, bij ‘Ervaringen en ideeën van anderen beantwoorden’.

Contact

Voor meer informatie of vragen over het project of Ik onderzoek mee, kunt u mailen naar Kris

[email protected]

Coronavaccinatie

Heeft u twijfels, maak ze dan kenbaar in dit onderzoek. Zie voor deelname de bijlagen.

Informatiebrief_twijfels_bijwerkingen vaccinatie_EMB

Handleiding_Ik onderzoek mee

Mocht u niet voor 15 december kunnen reageren maar wel mee willen doen aan het onderzoek, neem dan contact op met EMB Nederland ([email protected])

Twijfel je of je je wel wil laten vaccineren tegen corona? En heb je vragen of zorgen? Klik hier voor meer informatie over bijvoorbeeld de bijwerkingen en werkzaamheid van de coronavaccinatie.

Bron: EMB Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen