Anneke Westerlaken nieuwe voorzitter branchevereniging ActiZ

Array

Op voordracht van het bestuur van ActiZ wordt Anneke Westerlaken per 1 januari 2022 benoemd tot voorzitter van de brancheverenging ActiZ. De benoeming van Anneke Westerlaken is vandaag goedgekeurd door Algemene Leden Vergadering. Anneke zal aantreden voor een periode van vier jaar. Zij volgt hiermee Henk Kamp op. 

Westerlaken (1983) is tot haar aantreden onder andere voorzitter van CNV Zorg & Welzijn en van CNV Internationaal. Zij is al langere tijd werkzaam in functies waarin sociaal partnerschap en maatschappelijke belangenbehartiging relevant zijn.  

Vicevoorzitter van ActiZ, Ronald Schmidt is verheugd met deze benoeming. ‘Anneke past uitstekend in het profiel van een inspirerende en verbindende voorzitter. We hebben er veel vertrouwen in om samen met Anneke te werken aan de uitdagingen waar de zorg voor ouderen voor staat’. 

Anneke Westerlaken: ‘De zorg voor ouderen is hét maatschappelijke vraagstuk van de komende jaren en moet bovenaan de politieke agenda staan. En dat niet alleen: ook de samenleving moet hier nadrukkelijker bij betrokken worden. Wat ik de laatste jaren heb gezien van ActiZ, is dat er duidelijk stappen worden gezet om dit voor elkaar te krijgen. Ik voel me vereerd en enthousiast om mij daar nu ook volledig voor in te zetten.’ 

ActiZ is de branchevereniging van circa 400 zorgorganisaties, die met 500 duizend medewerkers twee miljoen kwetsbare ouderen en chronisch zieken verplegen en verzorgen. Thuis, in het verpleeghuis en in verblijfsvoorzieningen tussen ziekenhuis en thuis in. 

Bron: ActiZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen