Kleine meerderheid sociale werkers stemmen in met cao-eindbod werkgevers

Een kleine meerderheid van de FNV-leden, die werkzaam zijn in het sociaal werk, heeft voor het eindbod van de werkgevers gestemd. 58% ging akkoord, waardoor de FNV het eindbod zal ondertekenen.

‘Dit duidelijke signaal zullen we ook terugkoppelen aan de werkgevers’, zegt Jan Verhoeven, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. ‘Veel sociaal werkers hadden bezwaren en zijn erg teleurgesteld in de magere waardering van de werkgevers. Maar we zijn een vereniging en de leden hebben het laatste woord.’

De nieuwe cao Sociaal Werk


Nu de leden hebben voorgestemd zal FNV Zorg & Welzijn, samen met CNV Zorg & Welzijn en de werkgever het eindbod zo snel mogelijk uitwerken tot een nieuwe cao. Deze zal ingaan met terugwerkende kracht naar 1 juli 2021 en lopen tot 1 juli 2023.

Met ingang van deze maand december ontvangen alle medewerkers een structurele loonsverhoging van 2,5 %. In 2023 ontvangen ze nogmaals 2%. Daarnaast worden verdere afspraken uitgewerkt over verlofsparen tot maximaal 100 weken, thuiswerkregelingen en consignatiediensten. Verhoeven: ‘Ook willen we tot maatwerkoplossingen komen voor oudere werknemers, die met hun huidige werk niet gezond hun AOW kunnen halen. Korter werken of vervroegd uittreden behoren daarbij tot de mogelijkheden.’

Extra geld vanuit Rijk

Over de extra 675 miljoen euro van de Rijksoverheid voor loonsverhoging in de sector zorg & welzijn in 2022 maken de vakbonden en werkgevers later afspraken. Dat geldt ook voor de aanpak die vakbonden voorstelden voor de negatieve gevolgen van aanbestedingen door gemeenten.

De sector Sociaal Werk bestaat uit, vaak lokale, instellingen voor onder meer welzijnswerk, maatschappelijk werk, sociaal raadsliedenwerk en maatschappelijke opvang. In de sector werken ca. 60.000 mensen.


Bron: FNV Zorg & Welzijn

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen