Karin Bergstein treedt toe tot raad van toezicht UMCG

Karin Bergstein is per 1 januari 2022 door de minister van OCW benoemd als nieuw lid van de raad van toezicht van het UMCG voor een periode van vier jaar. Karin Bergstein is de opvolgster van Jan Bos.


Bergstein is een ervaren toezichthouder en heeft ruim tien jaar ervaring als toezichthouder bij grote organisaties in zowel de private als publieke sector. Hierbij ligt de focus onder andere op financiën, IT en grote transformatieve (digitale) programma’s. Daarvoor bekleedde zij diverse bestuursfuncties in de financiële sector.


‘Met haar ruime kennis en ervaring op het gebied van financiën, audit en IT  zal zij van grote waarde zijn voor de raad van toezicht van het UMCG’, zegt Andrée van Es, voorzitter van de raad van toezicht van het UMCG. ‘We danken Jan Bos voor zijn inzet en toewijding in de afgelopen zeven jaar en zien uit naar de samenwerking met Karin Bergstein.’

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen