Hoogleraar orthopedie Nico Verdonschot wetenschappelijk directeur MedTechNL

Nico Verdonschot, hoogleraar orthopedie in het Radboudumc en wetenschappelijk directeur van het Technisch Medisch Centrum van de Universiteit Twente, is benoemd tot Wetenschappelijk Directeur van MedTechNL. MedTechNL is een landelijk consortium van meer dan tweehonderdvijftig partners dat werkt aan een nationaal plan voor medische technologie, waarvoor ook een Groeifondsaanvraag is gedaan. Verdonschot treedt terug als directeur van het TechMed Centrum, maar blijft verbonden aan het Radboudumc en de Universiteit Twente.

Het landelijk consortium MedTechNL werkt aan een ambitieus nationaal plan voor medische technologie. Het consortium, waar ook het Radboudumc deel van uitmaakt, bestaat uit meer dan tweehonderdvijftig partners. Dit breed gedragen programma van de Kennis- en Innovatieagenda Sleuteltechnologieën van Topsector Hightech Systemen & Materialen (HTSM) richt zich op de verbetering van de kwaliteit, bemensbaarheid en betaalbaarheid van gezondheid en zorg in Nederland. Onlangs is er een Groeifondsaanvraag gedaan gericht op preventie en vroegtijdige diagnose, behandeling binnen een ziekenhuis met minimale schadelast en het monitoren en behandelen van patiënten in hun eigen leefomgeving.

Dat Nico Verdonschot leiding gaat geven aan dit landelijke programma is een mooie kans voor het Radboudumc en de Universiteit Twente om goed verbonden te zijn met dit landelijk programma. Het biedt een enorm netwerk van partners waarbinnen samenwerking op uiteenlopende niveaus mogelijk is. Zo zijn in MedTechNL momenteel de Nederlandse UMC’s, drie technische universiteiten, de Nederlandse hogescholen, TNO, de Topsectoren LSH en HSTM, de acht regionale ontwikkelingsmaatschappijen, NWO, ZonMw, IMDI, EZK, Philips, FME en een groot aantal (kleine en grote) bedrijven actief. Tevens is er een sterke interactie met beleidsmakers zoals VWS, ZorgInstituut Nederland, Nederlandse Zorgautoriteit en patiëntenverenigingen.

Jan Smit, vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc en decaan van de Faculteit der Medische Wetenschappen: “We zien in toenemende mate dat medische zorg en technologische ontwikkelingen met elkaar verknoopt raken. Niet voor niets is Health & HighTech een belangrijk speerpunt voor de regio Nijmegen. Dat geldt niet alleen voor AI in de gezondheidszorg, waar Nijmegen erg sterk in is, maar ook voor e-Health, de ontwikkeling van medische apparatuur en en allerlei andere technologische toepassingen. Nico Verdonschot heeft daar binnen het Radboudumc al heel vroeg oog voor gehad. Als directeur van het TechMed Centrum in Twente heeft hij een niet te onderschatten rol gespeeld in het verknopen van Health & HighTech. Dat hij dat nu als directeur van MedTechNL op landelijke schaal gaat doen, stemt tot grote tevredenheid.”

Bron: Radboudumc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen