Amstelring kiest voor een andere kijk op ouderenzorg in De Nieuwe Sint Jacob

Array

Dit voorjaar opent Amstelring in de Plantagebuurt van Amsterdam een nieuwe woonzorglocatie: De Nieuwe Sint Jacob. De 36 woonzorgappartementen van het monumentale deel van het gebouw zijn bedoeld voor mensen met dementie. In de omliggende 325 woningen is er, als dat nodig of gewenst is, zorg en ondersteuning op maat. Het doel: zo prettig mogelijk ouder worden in je eigen huis, in hartje Amsterdam. Medewerkers met én medewerkers zonder zorgachtergrond werken samen in De Nieuwe Sint Jacob. Er is oog voor de wensen en behoeften van bewoners en voor verbinding met de wijk.

Dit voorjaar opent Amstelring in de Plantagebuurt van Amsterdam een nieuwe woonzorglocatie: De Nieuwe Sint Jacob. De 36 woonzorgappartementen van het monumentale deel van het gebouw zijn bedoeld voor mensen met dementie. In de omliggende 325 woningen is er, als dat nodig of gewenst is,…

Artist impression: De Nieuwe Sint Jacob, Plantagebuurt Amsterdam: de binnentuin, waar monumentaal en nieuw bij elkaar komen

De mens staat centraal

Het veranderende zorglandschap vraagt om een nieuwe aanpak. Eén waar de mens centraal staat. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar zorgmedewerkers worden soms nog opgeleid om voor iemand te zorgen. Terwijl veel mensen vooral waarde hechten aan zingeving en sociale contacten. Met De Nieuwe Sint Jacob wil Amstelring invulling geven aan die behoefte. Er komen medewerkers die met passie en durf liefdevolle aandacht geven en bewoners helpen om een zinvolle dag te hebben.

Dit voorjaar opent Amstelring in de Plantagebuurt van Amsterdam een nieuwe woonzorglocatie: De Nieuwe Sint Jacob. De 36 woonzorgappartementen van het monumentale deel van het gebouw zijn bedoeld voor mensen met dementie. In de omliggende 325 woningen is er, als dat nodig of gewenst is,…

Artist impression: De Nieuwe Sint Jacob, Plantagebuurt Amsterdam, de voorkant met een inkijkje op binnenplaats

Blijmakers: verzorgenden én een schoolconciërge, kunstenaar, horecamedewerker…

Het centraal stellen van individuele zorgbehoeften vraagt om het loslaten van hokjes en systemen. Daarom heeft Amstelring een team van zogenaamde Blijmakers samengesteld. Dat zijn mensen met één gezamenlijke gedachte: focus op wat bewoners kunnen en willen, en wat hun leven betekenisvol maakt. Het team van Blijmakers bestaat uit medewerkers mét en medewerkers zonder zorgachtergrond. Het zijn stuk voor stuk aanpakkers, die van nature aanvoelen waar iemand behoefte aan heeft.

Zo werken een voormalig schoolconciërge, kunstenaar en horecamedewerker dadelijk nauw samen met ervaren verpleegkundigen en verzorgenden. Om zorg en ondersteuning te verlenen aan bewoners die dat nodig hebben, maar ook om sociale ontmoeting op maat te faciliteren. Blijmakers met een zorgachtergrond staan met hun kennis en ervaring garant voor de kwaliteit van de zorg. En, ze ondersteunen hun collega-Blijmakers in opleiding.

Samen zeggenschap

In De Nieuwe Sint Jacob verleent Amstelring zorg en ondersteuning aan iedere bewoner die daar behoefte aan heeft. Zowel in het monumentale deel, als aan de bewoners van de 325 omliggende woningen. Met bewoners en hun naasten bepalen de Blijmakers hoe zorg, ondersteuning en invloed bijdragen aan een waardevol leven: een mooie vorm van samen zeggenschap.

Bron: Amstelring

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen