Zenuwpijn behandelen met een app

Zorg op afstand voor patiënten met neuromodulator


Als eerste ziekenhuis in Oost-Nederland start de Sint Maartenskliniek deze week met een behandeling op afstand voor patiënten met chronische pijnklachten. Patiënten hoeven hierdoor niet meer altijd naar het ziekenhuis te komen.

Het gaat om mensen die behandeld worden met neuromodulatie. Dit is een behandeling van ons Pijnbehandelcentrum voor mensen met chronische pijnklachten bij wie andere therapieën niet werken. Bij deze behandeling plaatsen we tijdens een operatie een apparaatje in het lichaam, de zogeheten neuromodulator. Dit apparaatje zorgt ervoor dat de pijn wordt vervangen door een ander signaal dat naar de hersenen gaat. Daardoor ervaart de patiënt minder pijn.We brengen de zorg naar de patiënt toe


De instellingen van de neuromodulator moeten in het eerste jaar op drie momenten gecontroleerd worden en daarna een keer per jaar. Tot nu toe kon dat alleen in de kliniek. Verpleegkundig specialist Sireen Hendriks Franssen: “Het is erg prettig voor de patiënt dat dit nu vanuit huis kan. Of zelfs vanaf een vakantieadres. Ook als een patiënt twijfelt of minder gemak ervaart, kan hij of zij videobellen met de behandelaar en kunnen we op afstand de instellingen controleren en indien nodig aanpassen.”Besparing van reistijd en -kosten


Deze techniek – NeuroSphere Virtual Clinic – is ontwikkeld door Abbott en werkt via een beveiligde app. Hendriks Franssen: “Onze patiënten komen uit heel Nederland. Van Groningen tot Maastricht. Deze innovatie bespaart hen een hoop reistijd en reiskosten. En in deze coronatijd is het natuurlijk ook veiliger.” De eerste patiënt die gebruik mag maken van de nieuwe techniek is mevrouw Goekoop-Samsom uit Goedereede. “Dit scheelt mij enorm veel tijd. Heen en terug naar Nijmegen betekent voor mij al snel vier uur in de auto. Ook mijn man hoeft nu niet meer met mij mee naar het ziekenhuis”, vertelt ze.Patiëntvriendelijker dankzij innovatie 


Het Pijnbehandelcentrum van de Sint Maartenskliniek is gespecialiseerd in neuromodulatie en biedt deze behandeling al ruim 15 jaar aan. Als een van de grootste aanbieders van neuromodulatie in Nederland zijn wij altijd op zoek naar hoe we de behandeling nog beter en patiëntvriendelijker kunnen maken.

Over de Sint Maartenskliniek


De Sint Maartenskliniek is een bijzonder ziekenhuis voor bijzondere vraagstukken. Met de specialismen orthopedie, reumatologie, revalidatie en pijnbestrijding is het ziekenhuis de grootste behandelaar op het gebied van houding en beweging in Nederland. De patiënten komen uit alle provincies om dankzij de hoog-specialistische zorg hun bewegingsvrijheid terug te krijgen. De Sint Maartenskliniek blijft zoeken en onderzoeken om de zorg voor de patiënten te verbeteren. Het gespecialiseerde ziekenhuis geldt dan ook al lange tijd als koploper in Nederland en Europa.Over het Pijnbehandelcentrum 


Het Pijnbehandelcentrum van de Sint Maartenskliniek is gespecialiseerd in neuromodulatie en biedt deze behandeling al ruim 15 jaar aan. We zijn een van de grootste aanbieders van neuromodulatie in Nederland.

Bron: Sint Maartenskliniek

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen