Eet bewust, kies voor natuurvoeding

Bewust leven wordt de laatste jaren steeds belangrijker. De verslechtering van ons klimaat is daarvoor een grote reden. Er wordt minder op papier geprint, zuiniger met energie omgegaan en tweedehands winkels zijn mateloos populair. Nadenken over wat je eet hoort ook bij bewust leven. Er komt steeds meer weerstand tegen de kiloknallers in de supermarkt en biologische voeding is steeds meer voor handen. Ook natuurvoeding neemt een vlucht, maar wat houdt natuurvoeding eigenlijk in?

Wat is natuurvoeding


Vers, puur, eerlijk en biologisch. Dat zijn de vier pijlers die een product kwalificeren als natuurvoeding. Het idee achter natuurvoeding gaat verder dan het alleen eten van biologisch verantwoorde producten. Natuurvoeding eet je omdat je zelf gezond wil blijven én omdat je het milieu gezond wil houden. Laten we eens inzoomen op de vier pijlers om het een en ander te verduidelijken:

Vers


Producten die direct van het land afkomstig zijn zijn verse producten. Dat betekent dat je altijd kiest voor producten uit het seizoen en die niet in een kas gekweekt zijn. Aardbeien in de zomer en boerenkool in de winter dus. Kijk ook naar waar de producten vandaan komen, hoe dichterbij hoe verser.

Puur


Probeer zo puur mogelijk te eten. Dus kies voor onbewerkte producten waar geen chemische smaakmakers of ander onnatuurlijk zaken aan zijn toegevoegd. Dat betekent echt niet dat je ineens alles rauw hoeft te eten. Met het eten van iets meer verse groenten en minder (of geen chips) verbeter je je eetpatroon ook.

Eerlijk


Als het even kan kies je voor producten die én milieuvriendelijk geproduceerd zijn, maar tegelijkertijd ook op een mensvriendelijk wijze tot stand zijn gekomen, de zogenoemde ‘fairtrade producten’.

Biologisch


Biologisch eten is misschien wel de bekendste peiler. Biologische producten zijn op een verantwoorde manier verbouwd door de boer. Biologisch-dynamische landbouw gaat nog een stapje verder. Hierbij gebruikt de boer voor de productie van zijn producten zoveel mogelijk middelen uit zijn eigen bedrijf. De boer verbouwd bijvoorbeeld zelf het eten dat hij aan zijn koeien geeft.


Dropjes horen er ook bij!


Dat klinkt allemaal wel heel gezond. Maar is het ook lekker? Het antwoord is ja! Want er is zoveel keus als het om natuurvoedingsproducten gaat, dat er voor iedereen genoeg lekkers te vinden is. En wist je dat je in de natuurvoedingpagina van superfoodstore onder meer kunt kiezen voor dropjes? Op https://www.superfoodstore.nl/natuurvoeding vind je een grote selectie natuurvoedingproducten.

Door natuurvoeding te eten zorg je goed voor jezelf en voor het milieu. De voeding is vers, puur, eerlijk en biologisch. Er wordt minder verpakkingsmateriaal gebruikt, en zo min mogelijk voeding verspilt. Natuurvoeding is dus gezond voor jou én voor het milieu, daarmee sla je twee vliegen in één klap!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen