Zorgorganisaties Elis Thuiszorg en Nobama Care bundelen krachten

Bijzondere regionale samenwerking in woon-zorgcomplex Vroenhof

Elis Thuiszorg levert sinds kort zorg op maat aan de bewoners van de aanleun-service appartementen in residentie Vroenhof. Bijzonder, want zorgverlener Nobama Care is verantwoordelijk voor de zorg in het gehele woon-zorgcomplex. Het doel van deze samenwerking is om mensen kwalitatief goede en betaalbare zorg en ondersteuning te bieden op de juiste plek. 

Residentie Vroenhof in Houthem-Valkenburg opende begin januari dit jaar haar deuren. Het woon-zorgcomplex biedt 19 zorgstudio’s met 24-uurszorg voor ouderen met dementie. Daarnaast zijn er 40 aanleun-service appartementen waar ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen met zorg op maat waar nodig.

Zorgorganisatie Nobama Care biedt kwalitatieve 24-uurszorg voor ouderen met dementie in een vijftal kleinschalige woon-zorgcomplexen in Zuid-Limburg, waaronder residentie Vroenhof. Elis is een kleinschalige thuiszorgorganisatie en levert zorg bij mensen thuis in Zuid-Limburg. Begin dit jaar besloten ze een samenwerking aan te gaan.

Kennis en expertise uitwisselen


Beide organisaties hebben het doel om ouderen zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven te laten houden Als dat in eigen thuisomgeving niet meer gaat, biedt Nobama Care een nieuw thuis voor deze mensen. De medewerkers van Nobama Care en Elis Thuiszorg staan ouderen bij in hun dagelijkse leven.

Door hun krachten te bundelen dragen ze bij aan een domein-overstijgende samenwerking in de Limburgse zorgbranche. Deze samenwerking kan leiden tot het leveren van betere zorg in de thuisomgeving van ouderen. Zo wordt getracht de opname van kwetsbare ouderen in een zorginstelling te voorkomen of in ieder geval zo lang mogelijk uit te stellen.

“We leren van elkaars kennis en expertise en vullen elkaar goed aan. Er wordt door de overheid steeds meer gestimuleerd om regionaal samen te werken en te innoveren. Gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt in de zorg, is dit een innovatieve manier om deskundigheid van zorgprofessionals te delen en efficiënt in te zetten. Daarnaast streven we er altijd naar om optimale zorg te blijven garanderen aan alle bewoners van onze residenties.”, aldus Noor Nezami, bestuurder van Nobama Care

Persoonlijke aandacht en zorg


Sjoerd Scheepens, bestuurder van Elis Thuiszorg: “Op deze manier zorgen we voor een breder en gevarieerd aanbod in de zorgverlening. Naast onze expertise in thuiszorg en dagbesteding, hebben we nu een partner die verpleegzorg levert met dezelfde kwaliteit en persoonlijkheid waar wij al jarenlang naar streven. De kleinschaligheid van onze organisaties maakt ons flexibel waardoor de juiste zorg en aandacht geboden kan worden aan de mensen die dit nodig hebben.”

Beide organisaties leveren zorg via de Zorgverzekeringswet (ZVW), de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of begeleiding dan wel huishoudelijke zorg via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen