Treant verbetert zorg voor maag- en darmpatiënten met nieuwe GIO-poli

Treant is vandaag begonnen met de GIO-poli. Met deze nieuwe manier van werken kan nog beter en sneller zorg worden verleend aan patiënten met maag- of darmaandoeningen.

Met de GIO-poli heeft de patiënt op één dag uitslag van onderzoeken, een diagnose, een behandelplan en ondersteuning. GIO staat voor ‘gastro-intestinale oncologie’. Oftewel: tumoren in het spijsverteringskanaal.

Samenwerking

Op de GIO-poli wordt samengewerkt door een maag-, darm-, leverarts, een chirurg, een oncoloog, een stomaverpleegkundige en een verpleegkundig consulent oncologie (casemanager).

De uitslagen van de onderzoeken zijn tijdens een multidisciplinair overleg beoordeeld en besproken door een gespecialiseerd behandelteam. Op basis van de uitslagen en de persoonlijke situatie krijgt de patiënt een voorstel voor een behandeling en uitleg hierover door de betreffende medisch specialist. Als er eerst meer onderzoek nodig is om tot een behandelplan te komen, wordt dit met de patiënt besproken.

Voordelen

Het levert de patiënt een kortere wachttijd op van minimaal een week. Ook hoeft de patiënt minder vaak naar het ziekenhuis te komen. De zorgprofessionals van Treant hebben onderling sneller contact en kunnen direct met elkaar afstemmen.

Het gaat om een pilot. Iedere dinsdagmiddag wordt op ziekenhuislocatie Scheper van Treant in Emmen de GIO-poli gedraaid.

Prehabilitatie

Om patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen zet Treant voorafgaand aan operaties ook volop in op ‘prehabilitatie’: fit een operatie in. Het blijkt namelijk dat een goede lichamelijke en mentale conditie vooraf bijdraagt aan een spoedig herstel. Hierover publiceerden we eind maart een artikel op onze website.

Bron & Foto: Treant / Ziekenhuislocatie Scheper in Emmen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen