Nieuwe website Mitz voor zorgaanbieders en leveranciers gelanceerd

De website www.mitz-toestemming.nl is live. De site is bedoeld voor alle zorgaanbieders in Nederland en hun softwareleveranciers. Voor de elektronische uitwisseling van medische gegevens hebben zorgaanbieders vaak de toestemming van hun patiënten nodig. Met Mitz regelen alle Nederlanders straks de toestemmingen voor al hun zorgaanbieders. De website biedt zorgaanbieders en leveranciers alle informatie die nodig is om aan te sluiten op Mitz, de gemeenschappelijke online toestemmingsvoorziening.

Zorgaanbieders en hun patiënten

Nu vragen zorgaanbieders hun patiënten om toestemming voor het beschikbaar stellen van hun medische gegevens, wanneer die bij een toekomstige behandeling nodig mochten zijn. Patiënten moeten bij iedere zorgaanbieder apart toestemming geven. Met Mitz is dat niet meer nodig. Mitz is de gemeenschappelijke online toestemmingsvoorziening, die iedereen in Nederland in staat stelt om toestemmingen zelf te regelen zonder tussenkomst van een zorgaanbieder. Zorgaanbieders moeten wel met hun informatiesysteem aansluiten op Mitz. De nieuwe website laat zien wat dat betekent.

Mitz

Mitz is een voorziening die platformonafhankelijk is en niet gebonden aan een specifiek uitwisselingssysteem. Mitz werkt voor alle aangesloten uitwisselingssystemen en voor de aangesloten zorginformatiesystemen van zorgaanbieders. Dus met Mitz kan iedereen in Nederland straks zelf regie voeren over de uitwisseling van diens medische gegevens. In de loop van 2022 komt Mitz beschikbaar voor gebruik. De gelanceerde website stelt zorgaanbieders en hun leveranciers in staat om zich voor te bereiden op de komst van Mitz.

Bron: Mitz

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen