Voordelen van liposuctie

Liposuctie wordt meestal gedaan om cosmetische redenen, maar het kan ook worden gebruikt om specifieke medische problemen te behandelen. Gynaecomastie is de ophoping van vet onder de borsten van een man. Een andere pathologische aandoening is lipoedeem. Het is meestal een symmetrische vetafzetting die de benen treft en vrijwel uitsluitend bij vrouwen voorkomt. Lipodystrofie-syndroom treedt op wanneer vet zich ophoopt in een deel van het lichaam, terwijl het in een ander deel verloren gaat. Liposuctie kan het uiterlijk van een patiënt verbeteren door lichaamsvet op een meer natuurlijke manier te verdelen. Het kan ook worden gebruikt voor de behandeling van lipomen die in feite goedaardige vet-tumoren zijn.

Hoe wordt lipoedeem behandeld?

De behandeling van lipoedeem begint met een nauwkeurige diagnose. Lipoedeem is een aandoening waar veel zorgverleners niet bekend mee zijn. Als je denkt lipoedeem te hebben, maar je hebt nog geen diagnose, raadpleeg dan een vaatspecialist. Vaatspecialisten zijn vaak goed op de hoogte van de meest voorkomende oorzaken van pijn in de benen en kunnen je helpen andere mogelijke oorzaken uit te sluiten. Liposuctie is de meest voorkomende behandeling voor lipoedeem. Wanneer gewichtsverlies het ongemak niet verlicht, bestaat de kans dat veel patiënten gefrustreerd raken. Het is mogelijk dat het niet eens een verschil maakt in de omvang van hun benen. Patiënten met lipoedeem kunnen liposuctie buik proberen voor betere resultaten. Het verwijderen van de inflammatoire vetcellen blijkt voor veel mensen zeer gunstig te zijn.

Gebruik van liposuctie

Liposuctie wordt voornamelijk toegepast om het uiterlijk te verbeteren in plaats van om de lichamelijke gezondheid te verbeteren. Het aannemen van een gezonde levensstijl met een uitgebalanceerd dieet, frequente lichaamsbeweging en een goed slaappatroon zal voor de meeste mensen goede resultaten opleveren. Liposuctie wordt meestal alleen aanbevolen als aanpassingen in de levensstijl niet de gewenste resultaten hebben opgeleverd. Het kan worden gebruikt om vetophopingen aan te pakken die resistent zijn tegen dieet en lichaamsbeweging. Elke vetcel groeit in grootte en volume naarmate een individu aankomt. De hoeveelheid vetcellen op geïsoleerde locaties wordt verminderd door liposuctie. Alvorens over liposuctie te beslissen, moeten mensen met hun arts praten over de voor- en nadelen. Liposuctie mag alleen worden uitgevoerd als je er goed over hebt nagedacht. De resultaten zijn meer subtiel dan opvallend.

Wie moet liposuctie gebruiken?

Mensen met een elastische huid zijn de beste kandidaten voor liposuctie, waarbij de huid zichzelf opnieuw vormt. Mensen met een dunne huid kunnen een losse huid ervaren op de plaatsen waar de operatie is uitgevoerd. Een kandidaat voor liposuctie moet minstens 18 jaar oud zijn en in uitstekende gezondheid verkeren. Liposuctie wordt niet aanbevolen voor mensen met problemen met de bloedsomloop, zoals coronaire hartziekte, diabetes of een verzwakt immuunsysteem

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen