Voor iedereen een huisarts!

De toegankelijkheid van de huisartsenzorg staat op het spel. De druk op de huisartsenzorg móet worden aangepakt. Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de zorg. We laten samen een stevig geluid horen: we willen concrete, afdwingbare afspraken om de drukte te verminderen. In het belang van alle patiënten.

We willen meer aandacht voor de druk op de huisartsenzorg. Dat doen we door met zoveel mogelijk mensen vanuit de huisartsenzorg een werkweek lang ons geluid te laten horen. De hele week gaan we vanuit de huisartsenzorg op allerlei manieren en vanuit allerlei kanten van ons laten horen. Iedereen kan meedoen.

We laten zien wat er moet worden aangepakt, om te zorgen dat de huisartsenzorg toegankelijk blijft voor patiënten en dat de huisartsenzorg een mooie sector blijft om in te werken. Het is het waard om daarvoor te knokken en te laten zien dat het tij gekeerd moet worden!

Als sluitstuk van de actieweek huisartsenzorg houden we een manifestatie op het Malieveld op vrijdagmiddag 1 juli. Daar lees je op deze pagina meer over.

MANIFESTATIE

vrijdag 1 juli

Doe mee

De landelijke manifestatie op het Malieveld in Den Haag is het sluitstuk van de actieweek. Van 14 tot 16 uur komen we met zoveel mogelijk huisartsen en medewerkers uit de huisartsenzorg bij elkaar.

De hoofdlijnen

  • Wanneer: vrijdagmiddag 1 juli a.s. vanaf 14.00 tot max. 16.00 uur
  • Waar: Malieveld, Koekamplaan, 2594 AA Den Haag (op loopafstand van Den Haag CS, parkeergarages nabij)
  • Voor wie: huisartsen, huisartsen in opleiding, medewerkers van huisartsenpraktijken en huisartsenposten en iedereen die de huisartsenzorg een warm hart toedraagt.

Programma

  • 13.30 uur          Vanaf dit moment is het veld open voor publiek
  • 14.00 uur          Start programma
  • 15.30 uur          Afronding programma

Tijdens de manifestatie gaan we gezamenlijk, op één moment, op één plek luid en duidelijk onze stem laten horen.

We brengen veel huisartsen en medewerkers uit de huisartsenzorg op het podium. Zij vertellen waarom zij voor de huisartsenzorg strijden en wat er moet gebeuren om het vak zo mooi te houden. We verwachten ook minister Kuipers op het podium te mogen ontvangen. Daarnaast komen er nog andere politici en andere zorgverleners die ons steunen aan het woord.

Een energiek, veelkleurig programma om recht te doen aan de diverse stemmen in de huisartsenzorg, die samen één geluid laten horen: “Ik wil voor iedereen een huisarts!”

Ja, ik ben er bij op 1 juli

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen