Zilveren certificaat Milieuthermometer zorg toegekend aan Revant

Revant medisch specialistische revalidatie heeft voor alle locaties het niveau Zilver behaald van de Milieuthermometer Zorg. Revant behoort daarmee tot een selecte groep van 100 zorglocaties in Nederland die het certificaat in ontvangst mogen nemen. Daarnaast zijn de drie genoemde locaties in Zeeland de eerste zorglocaties met deze zilveren certificering in de provincie.

Wouter Vreeman, voorzitter/bestuurder Raad van Bestuur van Revant nam de certificaten in ontvangst uit handen van Adriaan van Engelen, directeur Milieu Platform Zorg.

Milieu Platform Zorgsector (MPZ)* heeft besloten aan Revant Medisch Specialistische Revalidatie het Milieuthermometer Zorg Certificaat niveau Zilver toe te kennen met 3 jaar geldigheid voor de locaties:

  • Revant Revalidatiecentrum Breda, Brabantlaan 1, 4817 JW Breda
  • Revant Revalidatiecentrum Lindenhof, s-Gravenpolderseweg 114A, 4462 RA Goes
  • Revant Kinderrevalidatie Reigerbos, Schubertlaan 21, 4462 KA Goes
  • Revant Revalidatiecentrum De Wielingen, Vlietstraat 8, 4535 HA Terneuzen

Het eerder behaalde Bronzen niveau werd hiermee ingewisseld voor Zilver. Uiteraard is Revant ontzettend trots op deze certificering vanuit Milieu Platform Zorg.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Met de Milieuthermometer Zorg maakt Revant haar aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering waar en zichtbaar. De Milieuthermometer omvat de onderwerpen binnen het thema ‘Planet’ van het People-Planet-Profit gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Met de Milieuthermometer hebben we de beschikking over een handzaam instrument om de milieuprestatie en milieuzorg structureel te verbeteren en concreet aantoonbaar te maken voor onze medewerkers, gasten en belanghebbenden zoals de zorgverzekeraars, gemeenten en bevoegd gezag. De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door MPZ in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur).

Van Brons naar Zilver

Revant is al sinds 2018 gestructureerd bezig met het thema milieumanagement. Voor het bronzen niveau is in de periode 2018- 2021 gefocust op eisen vanuit wetgeving en afspraken met de branches, aangevuld met overwegend kostenbesparende milieumaatregelen. De nadruk lag in deze periode op het verduurzamen van met name facilitaire processen.

GreenTeam

Het milieuprogramma van Revant omvat o.a. het thema duurzaam inkopen, waarmee nog veel milieuwinst in de keten te boeken is. Het beleid rondom duurzame mobiliteit en duurzaam bouwen zijn vormgegeven en geven richting aan de duurzaamheidsambities van Revant. Een milieucommissie (het Green Team) is binnen de organisatie opgezet en ingericht met als doel initiatieven te ontwikkelen en aandacht te vragen voor duurzaam ondernemerschap.

*MPZ is de branchevereniging van intramurale zorginstellingen voor duurzaamheid.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen