Dirk Schraven nieuw lid Raad van Bestuur Erasmus MC

Benoeming per 19 september 2022

De Raad van Toezicht Erasmus MC heeft de heer ir. D.M. (Dirk) Schraven per 19 september 2022 benoemd tot lid Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Jos Aartsen, die sinds februari van dit jaar de Raad van Bestuur tijdelijk heeft versterkt, zal per 19 september terugtreden.

Dirk Schraven is geen onbekende in de ziekenhuiswereld. Hij is een ervaren bestuurder, heeft kennis van strategiebepaling en verandertrajecten en heeft veel expertise op het gebied van technologische en digitale innovaties binnen de zorg. Hij heeft toegepaste natuurkunde aan de Technische Universiteit in Delft gestudeerd en later een MBA in Harvard succesvol afgerond. Na zijn studie heeft hij gewerkt bij Boston Consultancy Group als managementconsultant (waarbij hij diverse projecten in de zorg heeft gedaan) en vanaf 2011 als lid Raad van Bestuur/COO van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Na een sabbatical heeft hij zijn loopbaan vervolgd in Azië waar hij als CEO verantwoordelijk was voor de opstart van het Gleneagles Hospital in Hong Kong. Dit ziekenhuis maakt deel uit van de grootste Aziatische particuliere zorgaanbieder IHH. Sinds 2020 is hij bij dezelfde zorggroep verantwoordelijk voor het ontwikkelen en aansturen van data en digitale strategieën alsmede het Value Based Health Care programma. Hij zal zich binnen het Erasmus MC richten op innovatie, digitalisering, grote transformatietrajecten (inclusief vastgoed) en tevens een aantal thema’s gaan aansturen.

Dirk Schraven is verheugd met zijn benoeming: ‘Het Erasmus MC is een fantastische instelling die voorop loopt bij vernieuwing van zorg, onderwijs en onderzoek. Bij deze rol in het Erasmus MC komen veel dingen samen die ik in het verleden heb gedaan en waar ik plezier in heb zoals zorgprocessen verbeteren en het ontwikkelen van digitalisering en data-strategieën. Bovendien kan ik bijdragen aan de samenwerking met de TU Delft, mijn alma mater.’

Gijs de Vries geeft als voorzitter van de Raad van Toezicht aan: ‘We prijzen ons gelukkig met zo’n door de wol geverfde ziekenhuisbestuurder die veel ervaring en kennis heeft opgedaan in zowel het nationale als internationale zorgveld.’

Alle medezeggenschaps- en adviesorganen hebben positief geadviseerd over deze benoeming.

Met zijn brede bestuurlijke ervaring en expertise is Dirk Schraven een waardevolle aanvulling op de Raad van Bestuur en het Erasmus MC. De Raad van Toezicht is zeer verheugd met zijn benoeming en heeft alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking. 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen