Mondzorg verduurzaamt aan de hand van nieuw e-boek

b

De KNMT heeft een e-boek gelanceerd over het verduurzamen van praktijken in de mondzorg. De uitgave helpt mondzorgverleners om de ecologische footprint van hun werk te verkleinen.

Bijna 90% van de tandartsen wil méér doen aan verduurzaming, zo blijkt uit onderzoek*. Maar, ze zien ook belemmeringen. Onbekendheid met effectieve maatregelen en subsidiemogelijkheden zijn de belangrijkste. De KNMT, beroepsvereniging van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen, wil met de publicatie van het e-boek deze drempels wegnemen.

Het e-boek biedt daarom tips en inspiratie bij het verduurzamen van gebouwen, de inrichting en de praktijkvoering. Dat is nodig, want de zorg in Nederland is verantwoordelijk voor zo’n 7% van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Dat is ongeveer gelijk aan de uitstoot van Tata Steel en de grote steenkolen- en biomassacentrales in de Groningse Eemshaven.

Met haar duizenden praktijken en tientallen miljoenen patiëntcontacten draagt de mondzorg substantieel bij aan deze milieubelasting door de zorg. Die terugbrengen heeft dubbel effect: enerzijds helpt het klimaatverandering tegengaan en tegelijk draagt het bij aan de gezondheid van mensen.Over het e-boek


Het e-boek is een uitgave van de KNMT en wordt onderschreven door NVM-mondhygiënisten en ONT, de vereniging van tandprothetici. Het is tot stand gekomen met steun van Stichting Stimular en het ministerie van VWS.

Naar het e-boek Duurzame mondzorgpraktijk: https://duurzamepraktijk.knmt.nl

Bron: KMNT

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen