Carine Mijnarends als nieuwe bestuurder van Dianet

Dianet benoemt per 15 augustus Carine Mijnarends als bestuurder. Zij volgt daarmee Sigrid Baas op die sinds september 2021 de functie op interim basis vervulde.
‘We zijn zeer verheugd met de komst van Carine Mijnarends als nieuwe bestuurder van Dianet’, aldus Ronald Schmidt, voorzitter Raad van Toezicht Dianet. ‘Carine brengt ervaring mee op het vlak van diverse bedrijfsorganisatorische en veranderkundige vraagstukken in zorgorganisaties. De rode draad in haar loopbaan is om de kwaliteit van de zorg in balans te brengen met een gezonde en toekomstbestendige exploitatie.’

‘We hebben in Nederland kwalitatief zeer hoogwaardige zorg-op-maat georganiseerd voor patiënten met chronisch nierfalen’, vult Carine Mijnarends aan. ‘Maar we worden ook met een aantal forse uitdagingen geconfronteerd; stijgende zorgkosten, vergrijzing en forse personeelstekorten, om maar wat te noemen. Ik zie er naar uit om, samen met alle collega’s en de betrokken ketenpartners, de route uit te stippelen om van Dianet hét behandel- en kenniscentrum voor dialysezorg te maken’.    

Ronald Schmidt | voorzitter Raad van Toezicht Dianet

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen