Nederlands bekendste SEH-arts Heleen Lameijer schrijft boek

Een kijkje achter de schermen op de spoedeisende hulp

Heleen Lameijer (@makesciencework op Instagram) werkt als spoedeisende hulp arts in het Medisch Centrum Leeuwarden. In haar boek Op de spoedeisende hulp geeft ze een inkijkje in de zorg, haar leven als dokter, de mensen die ze ontmoet en wat ze allemaal op de SEH meemaakt.

Heleen ontmoet mensen die ze niet kent op misschien wel de slechtste dag van hun leven. Het ene moment werkt ze onder hoogspanning in teams speciaal voor ongevallen of reanimaties. Het andere moment hecht ze een wond bij een kind. Ze neemt beslissingen die levens kunnen redden, maar ziet ook mensen sterven.In Op de spoedeisende hulp deelt ze belevenissen, ontmoetingen en (levens)lessen uit deze bijzondere praktijk. De bekendste SEH-arts van Nederland geeft in dit boek een unieke kijk achter de schermen en in haar dynamische leven.

“Met dit boek wil ik een inkijkje geven in de medemenselijkheid in de zorg. Een inkijkje in mijn menselijke leven als dokter, in het menselijke leven van mijn patiënten. Een inkijkje in hoe onze levens elkaar kort kruisen en welke impact dat heeft. Soms groot, soms klein. Dit boek gaat over compassie, over mensen en over leven. Hoe je niet iedereen in de wereld kan helpen, maar iedereen wel iemand kan helpen. En daar hoef je geen dokter voor te zijn”, aldus Heleen.

Over Heleen Lameijer
Dr. Heleen Lameijer is Spoedeisende hulp arts in
het MCL en wetenschapper. Een van haar missies is
medische kennis begrijpelijk maken. Dit doet ze met haar
eigen bedrijf en Instagram-account Make Science Work.Ze deelt haar kennis via social media, blogs, vlogs, webinars, cursussen en nog veel meer.

Volg Heleen via haar website en Instagram
Op de spoedeisende hulp  | Mijn dynamische leven als SEH-arts  | Heleen Lameijer  | 9789043925150 |
€ 20,- | Verschijnt op 1 december 2022
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen