HandicapNL maakt collecteren toegankelijker en veiliger 

Array

Morgen start de landelijke collecteweek van HandicapNL. De organisatie heeft het collecteren dit jaar toegankelijker en veiliger gemaakt voor vrijwilligers met een handicap. De volle collectebussen zijn vervangen door lichtgewicht collecteborden met een persoonlijke QR-code. Mensen thuis kunnen anoniem doneren met de mobiele telefoon. Meer dan tienduizend vrijwilligers gaan langs de deuren om geld op te halen voor lokale en landelijke projecten voor mensen met een beperking.  

Geen zware bussen meer 
Door het nieuwe collecteren hoeven vrijwilligers, die vaak zelf een handicap hebben of ouder zijn, geen zware bussen met contant geld meer te tillen. Ook hoeven zij niet meer met veel geld over straat, wat het collecteren veiliger maakt voor mensen die zich hierin kwetsbaar voelen. HandicapNL is na KWF het tweede goede doel in Nederland dat overstapt op QR-collecteren. 

Toegankelijk en veilig 
“In corona-tijd is Nederland massaal gaan betalen met QR-code en mobiele telefoon. Een uitgelezen kans voor HandicapNL om de eigen collecte toegankelijker te maken. Met het lichtgewicht collectebord is het collecteren voor onze vrijwilligers eenvoudiger en veiliger”, aldus Daniëlle Schutgens, directeur van HandicapNL. In enkele dorpen zullen nog de ouderwetse collectebussen rinkelen, maar al met al verwacht Schutgens dat 98% van de opbrengst uit de digitale collecte komt. “Onze collecte loopt hiermee voorop in toegankelijkheid en veiligheid. Bovendien hebben steeds minder mensen contant geld in huis. Dit nieuwe collecteren is in alle opzichten een uitkomst”.  

Normaal leven niet vanzelfsprekend 
HandicapNL zet zich al meer dan zestig jaar, samen met tienduizend vrijwilligers, in voor een normaal leven voor de twee miljoen mensen met een handicap in Nederland. Voor mensen met een beperking is een normaal leven helaas vaak niet weggelegd. Zij zitten zonder werk, gaan naar aparte scholen en worden buitengesloten van sociale activiteiten. Een nauwelijks te bevatten onrecht. Daarom werkt HandicapNL landelijk en lokaal aan een betere positie voor mensen met een handicap. Met de opbrengst van de collecte worden onder andere festivals toegankelijk gemaakt, eenzame jongeren gekoppeld aan een buddy en rolstoeltrainingen georganiseerd. 

Bron: HandicapNL

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen