Eredoctoraat voor Mariëtte Hamer tijdens 95ste Dies Natalis

Op donderdag 17 november vindt om 16.00 uur de Dies Natalis plaats. In dit bijzondere lustrumjaar viert de universiteit haar 95ste verjaardag. Tijdens de Dies ontvangt drs. Mariëtte Iris Hamer als voormalig voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) een eredoctoraat uit handen van erepromotor prof. dr. Ton Wilthagen voor haar verdiensten op sociaaleconomisch beleid. Tegenwoordig is zij regeringscommissaris aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Het thema van deze academische plechtigheid staat verder in het teken van de waarden van de universiteit: connected, curious, caring en courageous.

De academische zitting wordt geopend door prof. dr. Wim van de Donk, rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University. Aansluitend krijgt hij het boek The Good of the University: Critical Contributions from the Tilburg Young Academy overhandigd.

Prof. dr. Ton Wilthagen reikt het eredoctoraat uit aan drs. Mariëtte Hamer. Zij ontvangt deze onderscheiding vanwege de bijzondere verdiensten gedurende haar hele loopbaan die in het teken stond van het dienen van het publieke belang in het bijzonder in het domein van het bestuur en politiek van de arbeidsmarkt, sociaaleconomisch beleid, scholing en ontwikkeling. Hierbij heeft zij zich altijd ingezet voor vooruitgang, emancipatie en verbinding, ook in moeilijke tijden en op lastige dossiers.

Sociaal engagement

Zij ontvangt het eredoctoraat in het bijzonder voor de voortreffelijke wijze waarop zij invulling gaf aan haar functie als voorzitter van de Sociaal Economische Raad. Tenslotte is er grote waardering voor haar grondige kennis, zich sterk baserend op wetenschappelijk onderzoek, haar kunde en haar karakter, waarbij open- en eerlijkheid, kritisch vermogen en volharding hand in hand gaan met een enorm sociaal engagement. Na de overhandiging van de bul en cappa staat Mariëtte Hamer stil bij de toekomst van het sociaaleconomische beleid in Nederland gedurende alle crises waar onze samenleving en daarbuiten momenteel mee te maken heeft.

Vervolgens gaat vice-rector magnificus prof. dr. ir. Jantine Schuit in gesprek met onder meer prof. dr. Wim Dubbink, hoogleraar ethiek van bedrijf en organisatie, over de waarden waar onze universiteit voor staat.

Programma Dies Natalis 2022

·      Opening en toespraak rector magnificus Wim van de Donk

·      Inleiding en overhandiging boek over de vier waarden van Tilburg University in haar strategie op weg naar 2027: The Good of the University: Critical Contributions from the Tilburg Young Academy door dr. Anton ten Klooster

·      Muzikaal intermezzo Cappella Pratensis

·      Verlening eredoctoraat door Ton Wilthagen

·      Keynote door voormalig voorzitter SER Mariëtte Hamer

·      Muzikaal intermezzo Cappella Pratensis

·      Gesprek met vice-rector magnificus Jantine Schuit en onder meer Wim Dubbink over waarden van de universiteit

Bron: Tilburg University

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen