Melanie Schmidt nieuwe directeur NFU

Array

Op dinsdag 1 november 2022 start dr. ing. Melanie Schmidt als directeur van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Schmidt heeft in diverse functies gewerkt bij de NFU, onder meer als coördinator Onderzoek & Onderwijs en plaatsvervangend directeur.

NFU-voorzitter Bertine Lahuis: “Melanie Schmidt is een vrouw met talent en de juiste capaciteiten om de komende jaren leiding te geven aan het NFU-bureau. Ze weet bruggen te slaan tussen bestuurders, medewerkers en de vele organisaties waarmee de umc’s samenwerken. Dat hebben we nodig, want alleen in samenwerking met onze partners kunnen we de grote maatschappelijke uitdagingen aan om de zorg duurzaam en toegankelijk te houden.”

Gelijke kansen op goede gezondheid

Schmidt over haar ambities: “Onze leden, de umc’s van Nederland, hebben een lange traditie van samenwerken binnen de NFU en daarbuiten. Dat is een goede basis om de samenwerking met onze partners in preventie, zorg, wetenschap en onderwijs verder te verstevigen. Met enthousiasme ga ik me daarvoor inzetten, met als doel voor ogen een gezonde samenleving en een innovatieve en duurzaam toegankelijke zorg, met gelijke kansen op een goede gezondheid voor iedereen.”

Over de NFU

De NFU is de brancheorganisatie van de zeven universitair medische centra van Nederland en de werkgeversvereniging voor de ruim 80.000 medewerkers van de umc’s. De professionals van de NFU zijn actief op het terrein van werkgeverschap, onderzoek, patiëntenzorg, opleidingen, preventie, en betaalbare en toegankelijke zorg. Het NFU-bureau voert ook regie op grote programma’s en projecten, en we verzorgen namens de umc’s de informatievoorziening richting landelijke stakeholders zoals ministeries, koepelorganisaties en de Tweede Kamer.

Dr. ing. Melanie Schmidt (1975) studeerde Cultuur, Organisatie en Management aan de Vrije Universiteit en Medische Microbiologie aan de Hogeschool Alkmaar. Zij promoveerde op de aanpak van sociaaleconomische gezondheidsverschillen aan Amsterdam UMC/Universiteit van Amsterdam. Sinds 2012 is zij werkzaam bij de NFU. Als directeur van de NFU is zij de opvolger van mr. Jacques Landman die vertrekt vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen