Marjan ter Avest nieuw lid raad van toezicht GGZ Rivierduinen

Array

GGZ Rivierduinen verwelkomt op 1 november a.s. Marjan ter Avest als lid van de raad van toezicht. Zij is benoemd op voordracht van de cliëntenraden van GGZ Rivierduinen. Marjan neemt de plaats in van Fred Stekelenburg die na twee zittingstermijnen afscheid neemt.

Marjan ter Avest – van huis uit sociaal wetenschapper – heeft zowel ruime bestuurlijke als toezichthoudende ervaring. Sinds 2007 werkt zij bij het gezondheidsfonds MIND dat zich richt op voorlichting en ondersteuning van mensen met psychische problemen; eerst als directeur van de cliëntenvereniging MIND Platform en sinds 2016 ook als directeur-bestuurder van Stichting MIND. Daarvoor was ze twaalf jaar directeur van het Landelijk Steunpunt cliëntenRaden (LSR). “Ik vind het een grote eer om lid te worden van de raad van toezicht van GGZ Rivierduinen dat met het recent aangetreden nieuwe bestuur een nieuwe fase ingaat van verstevigen, uitbouwen en positioneren. Ik draag hier graag aan bij. Door mijn werk bij MIND breng ik zowel ggz-kennis als beleidsinzicht mee als ook een vanzelfsprekend cliënten- en naastenperspectief,” aldus Marjan ter Avest.

De cliëntenraden van GGZ Rivierduinen zijn unaniem blij met de komst van Marjan ter Avest: “Met Marjan halen we – net als met ‘ons’ huidige lid Fred Stekelenburg – wederom een toezichthouder binnen die het belang van de ontvangers van de zorg voorop stelt en de hele organisatie laat profiteren van haar kennis en uitgebreide netwerk. Met Marjan kun je daarnaast ook een goed en fijn gesprek voeren en dat vinden wij ook heel waardevol.”

Guido van Woerkom, voorzitter raad van toezicht GGZ Rivierduinen: “Wij zijn heel blij met de komst van Marjan als nieuwe collega in de raad van toezicht. Zij heeft ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en veel kennis over wat belangrijk is in de zorg- en hulpverlening voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Deze kennis en ervaring zal GGZ Rivierduinen ten goede komen. Tevens zijn we collega Fred Stekelenburg zeer dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid.”

De raad van toezicht van GGZ Rivierduinen bestaat in totaal uit zes leden.

Bron: GGZ Rivierduinen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen