Fataal steekincident CTP Veldzicht; 1 medewerker overleden en 2 gewond

Dader pleegt zelfmoord

In de tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug (Overijssel) is bij een steekpartij een dode gevallen. Volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) gaat het om een medewerker van de kliniek. De dader, een patiënt, heeft na de steekpartij zelfmoord gepleegd. Ook zijn er bij de aanval twee medewerkers gewond geraakt. De medewerkers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens een woordvoerder van de DJI viel de dader de drie medewerkers aan met een mes. Daarna heeft de patiënt zich in een aparte ruimte opgesloten en daar geprobeerd brand te stichten. Het vuur werd uiteindelijk door de sprinklers snel gedoofd. De dader heeft zich daarna in diezelfde ruimte van het leven beroofd met het mes waarmee hij de medewerkers had aangevallen.

Geschokt en verslagen

“Wij zijn geschokt en verslagen door deze trieste gebeurtenis, zegt directeur Forensische Zorg en Justitiële Jeugdinrichtingen van de DJI Wouter Boogaard. “Onze gedachten zijn bij de nabestaanden en familie van de betrokken collega’s en de patiënt, en bij het personeel en de patiënten van het CTP Veldzicht.”

Hoe het incident heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht. Over de identiteit van de patiënt wil de woordvoerder van de DJI geen uitspraken doen.

Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug helpt patiënten met complexe psychiatrische problemen. Veel patiënten in Veldzicht hebben een andere culturele achtergrond. Sommigen pleegden door hun psychische stoornis misdaden. In Veldzicht krijgen ze intensieve zorg in een beschermde omgeving.

Bron & foto: DJI

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen