Jan Lavrijsen nieuwe bestuurder Wetenschap en Opleiding

Verenso benoemt nieuwe bestuurder en leden raad van toezicht

Tijdens de algemene ledenvergadering op donderdag 24 november hebben de leden van Verenso ingestemd met de benoeming van Jan Lavrijsen als nieuwe bestuurder Wetenschap en Opleiding. Verder werden er in de raad van toezicht een nieuwe voorzitter, vice-voorzitter en twee nieuwe leden benoemd.

De zittingstermijn van Mathieu Prevoo, de huidige bestuurder Wetenschap en Opleiding loopt aan het einde van dit jaar af. Verenso dankt Mathieu hartelijk voor zijn inzet voor Verenso op het gebied van wetenschap en opleiding en verwelkomt Jan Lavrijsen per 1 januari als nieuwe bestuurder Wetenschap en Opleiding.

Jan Lavrijsen nieuwe bestuurder Wetenschap en Opleiding
Jan Lavrijsen nieuwe bestuurder Wetenschap en OpleidingJan is als specialist ouderengeneeskunde vanaf het begin van zijn loopbaan vanuit diverse rollen actief betrokken bij zowel de opleiding als de wetenschap. De afgelopen jaren was hij o.a. docent bij de VOSON, senior onderzoeker en programmaleider aan het Radboudumc. Hij begeleidt promovendi en wetenschappelijk onderzoek van aios.


Nieuwe voorzitter en vice-voorzitter raad van toezicht


Binnen de raad van toezicht is door het vertrek van Ellen Vreeburg de functie van voorzitter vacant. Verenso dankt Ellen, wiens termijn afliep, hartelijk voor haar inzet voor Verenso. Karolien Biesheuvel was al actief als vice-voorzitter raad van toezicht en is nu benoemd tot voorzitter raad van toezicht. Anna de Bruijn was reeds lid van de raad van toezicht en zal nu de rol van vice-voorzitter gaan vervullen.

Nieuwe leden raad van toezicht

Vanwege het vertrek van Ellen Vreeburg ontstond er een vacature in de raad van toezicht. Er solliciteerden twee jonge talenten die beiden zijn benoemd: Doede Veltman en Vera van Atteveld.
Doedeis sinds 2019 actief als specialist ouderengeneeskunde. Hij is als zelfstandige betrokken bij uiteenlopende zorgorganisaties, onder meer in de rollen van waarnemend specialist ouderengeneeskunde, dienstdoend specialist ouderengeneeskunde tijdens ANW-uren, adviseur, eerstelijns consulent en Wzd- functionaris. Vera (benoemd per 1 juni 2023) is in januari 2023 klaar met haar opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Zij heeft al een zestal publicaties op haar naam, waarvan de laatste geschreven is tijdens een beleidsstage bij Verenso.

Bron: Verenso

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen