Leon Aarts benoemd als voorzitter van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis

Vanaf eind maart 2023 is prof. dr. L.P.H.J. (Leon) Aarts de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis. Leon is nu nog voorzitter van de raad van bestuur van het Zaans Medisch Centrum.


Vóór zijn rol als bestuurder was Leon werkzaam als anesthesioloog-intensivist in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein, hoogleraar en afdelingshoofd Anesthesiologie in het UMCG en het LUMC. In het LUMC was hij ook langere tijd de opleider en de laatste jaren ook divisie-voorzitter. 

De raad van toezicht (rvt) van het Spaarne Gasthuis heeft een enerverende zoektocht naar een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur doorgemaakt. Tijdens die procedure heeft de rvt Leon benaderd en is nu zeer verheugd dat hij het team in Haarlem en Hoofddorp komt aanvoeren.

Bernt Schneiders, voorzitter rvt: “Wij zijn heel blij met de komst van Leon. Toen we hem benaderden, wisten we al dat hij een aantal belangrijke eigenschappen in zich verenigt. Hij heeft ervaring als ziekenhuisbestuurder én hij is medisch specialist. Een zeer welkome combinatie die een positieve invloed zal hebben op de samenwerking tussen het bestuur van het Spaarne Gasthuis en de medische staf, verenigd in de Medisch Specialistische Coöperatie Kennemerland (MSCK). Ook Leons ervaring als hoogleraar en opleider is zeer welkom, omdat we als topklinisch ziekenhuis het opleiden van ál het personeel natuurlijk van groot belang vinden.”

Jan-Paul Ezechiëls, voorzitter bestuur van de Medisch Specialistische Coöperatie Kennemerland (MSCK): “Het MSCK-bestuur is heel blij met de komst van Leon Aarts. Hij heeft als arts ervaring in meerdere ziekenhuizen, zowel academisch als niet academisch. Als bestuurder heeft hij zich onderscheiden tijdens de coronapandemie en in zijn huidige functie in het ZMC. Als oud-opleider heeft hij oog voor onderwijs en wetenschap. Binnen de MSCK hebben wij ervaring met zijn verbindende kwaliteiten en prettige persoonlijkheid, die wij als cruciale eigenschappen beschouwen. Wij hebben er veel vertrouwen in dat hij het Spaarne Gasthuis de juiste kant op zal leiden. Wij kijken uit naar de samenwerking”

Leon Aarts: ”Ik ben zeer verheugd met het vertrouwen dat mij is geschonken om deze mooie rol op me te nemen. Het is een functie met prachtige uitdagingen, nu en in de toekomst. Ik denk dan allereerst aan de personeelstekorten, het IZA met daarin onze belangrijke connectie met de huisartsen en de VVT en de geplande nieuwbouw. Ik popel om aan de gang te gaan en van het Spaarne Gasthuis met al mijn nieuwe collega’s een nog betere gezondheidszorgorganisatie te maken waar de medewerker op 1 staat en de patiënt centraal. En waar opleiden een logische basiscompetentie is.”

Bron: Spaarne Gasthuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen