Roelof Konterman in Raad van Toezicht Erasmus MC

De heer R. (Roelof) Konterman is door de minister van OCW benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC. Hij is daarmee de opvolger van de heer prof. dr. A.C (Aart)  Hendriks, die per 1 december is teruggetreden uit de Raad van Toezicht, na het verstrijken van de maximale zittingstermijn.

Roelof Konterman is voormalig vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea en heeft een brede ervaring als bestuurder. Hij beschikt over veel ervaring met fusies, samenwerkingen en bijbehorende organisatie-transities en stakeholder management. Tevens heeft hij recente kennis en relevante ervaring met grootscheepse IT-transacties, moderne technologie en digitalisering.

Momenteel is  Konterman in deeltijd werkzaam als onafhankelijk commissaris en toezichthouder in zorg gerelateerde organisaties in binnen-  en buitenland. Sinds december 2020 is Konterman als extern adviseur aan de Raad van Toezicht verbonden geweest om de Raad van Toezicht te versterken op het snijvlak van gezondheidsexpertise, strategische visie en bestuurlijke ervaring.

De Raad van Toezicht bestaat per 1 december verder uit Gijs de Vries (voorzitter), Hans Turkesteen (vicevoorzitter), Erica Bakkum en Mijntje Lückerath-Rovers.

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen