Wachttijdzorg.nl; zelfregie bij een zorgafspraak

Op de website WachttijdZorg.nl kan iedereen eenvoudig en gratis de wachttijden van elke Nederlandse zorginstelling inzien. Kan een bezoeker sneller een zorgafspraak maken, dan kiest deze met behulp van een simpel keuzemenu zelf de zorgaanbieder met de kortste wachttijd. Zelfregie voor de patiënt en tijdwinst voor huisartsen en zorgverzekeraars!

Hoe werkt het?

De bezoeker geeft op WachttijdZorg.nl aan of het om een behandeling, consult of onderzoek gaat en om welk specialisme. Hierna verschijnt een overzicht van de wachttijden van alle zorgaanbieders. Die gegevens zijn direct afkomstig van de Nederlandse Zorgautoriteit. Nadat de bezoeker zijn keuze heeft gemaakt en zijn gegevens heeft ingevuld, gaat er een AVG-proof e-mailtje naar de huisarts. Deze kan dan makkelijk en snel een verwijzing naar de gekozen zorgaanbieder sturen.

De voordelen

De maker van de site, Bedrijfskundestudent Julian Timmerman, heeft voor ogen dat mensen meer de zelfregie nemen voor hun medische zorg. Dat ze invloed kunnen uitoefenen op wanneer en waar ze geholpen willen worden. Samen met zijn vader, medisch specialist Jan Timmerman, bedachten zij deze heldere oplossing voor kortere wachttijden. Bijkomend voordeel is dat het zowel de huisartsen als de zorgverzekeraars tijd scheelt. De gerichte keuze voor een zorginstelling van een patiënt zelf, zorgt voor minder bemiddeltijd. En natuurlijk is er altijd een hoger doel; “Het mooiste zou zijn als hiermee op de lange termijn de landelijke wachttijden van ziekenhuizen meer in balans komen”, aldus Julian Timmerman.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen