Revant en Revion tekenen intentieovereenkomst voor samenwerking

Revant en Revion hebben 11 januari j.l. een intentieovereenkomst voor samenwerking getekend. De samenwerking met Revion biedt slagkracht en wendbaarheid die nodig is om bestand te zijn tegen de uitdagingen waar we in de zorg voor staan: hoge kosten, een toenemende zorgvraag en personeelstekorten. Door de krachten te bundelen kunnen innovatieve zorgconcepten gezamenlijk worden aangeboden bij de verzekeraars en de optimalisatie van secundaire processen geeft financiële ruimte om steviger in te zetten op technologie en E-Health vanuit een centrale ICT afdeling. De intentieovereenkomst wordt aangegaan voor de bepaalde tijd van één jaar en de samenwerking zal medio oktober 2023 worden geëvalueerd.

Met het tekenen van de intentieovereenkomst start een periode waarin gekeken wordt in hoeverre de samenwerking de positie van Revant en de afzonderlijke revalidatiecentra verder versterkt. De regio’s van de revalidatiecentra zijn zo gelegen dat ze niet aan elkaar grenzen waardoor ze geen concurrenten van elkaar zijn. Dit maakt deze samenwerking uniek.

Luikje van der Dussen, Voorzitter Raad van Bestuur Revant: “Het personeelstekort, de toenemende complexiteit van de zorgvraag en hoge kosten zijn uitdagingen waardoor de innovatie in en de kwaliteit van de revalidatiezorg in onze regio’s onder druk komt te staan. Door samen te gaan werken met Revion kan Revant deze uitdagingen in de revalidatiezorg aanpakken”.

Willem Wiegersma, voorzitter Raad van Bestuur bij Basalt namens Revion: “We zijn heel blij met deze intentieovereenkomst. We zijn als Revion al goed op weg om onze positie binnen de revalidatiesector te verstevigen. De aansluiting van Revant betekent nog meer slagkracht om het hoofd te bieden aan toekomstige ontwikkelingen binnen de revalidatiezorg.”


Revant is een expertisecentrum voor medisch specialistische revalidatie in West-Brabant en Zeeland. Samen met de revalidant werken wij professioneel, interdisciplinair en met toewijding aan eigen regie en zelfstandigheid. Revant biedt medisch specialistische revalidatie op basis van professionele standaards. Medisch specialisten en behandelaars houden kennis en ontwikkelingen in revalidatiegeneeskunde bij, initiëren/nemen deel aan wetenschappelijk onderzoek en passen wetenschappelijk bewezen uitkomsten toe in de revalidatie voor volwassenen en kinderen.


Revion is een samenwerkingsverband van Basalt, Klimmendaal en Revalidatie Friesland – drie toonaangevende revalidatiecentra in Nederland. Met elkaar bedienen zij zo’n 25% van de patiënten in de regio’s Friesland, Haaglanden en Gelderland die in aanmerking komen voor Medisch Specialistische Revalidatie.

Bron: Revant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen