Samengaan JA en NZa centraal in jaarplan Jeugdautoriteit

Vandaag heeft de Jeugdautoriteit haar Jaarplan voor 2023 gepubliceerd. In het komende jaar werkt de Jeugdautoriteit aan doorontwikkeling van haar belangrijkste taken: vroegsignalering en toezicht, advies in casuïstiek, stelselonderzoek en kennisdeling. Dit doet de Jeugdautoriteit onder meer door het Early Warning System uit te breiden, (toezicht)gesprekken met jeugdhulpaanbieders en jeugdhulpregio’s te intensiveren en onderzoek te doen naar verschillende jeugdhulpthema’s zoals gecombineerde aan­bieders en hoofd- en onderaannemerschap.

Ook meldt de Jeugdautoriteit in het jaarplan expliciet dat zij verwacht dat het wetsvoorstel Taken zorgautoriteit op Jeugdwet-terrein in het eerste kwartaal van 2023 door de staatsecretaris van VWS naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Indien de Tweede Kamer akkoord gaat, wordt inwerkingtreding van de wet verwacht in de loop van 2024. In het wetsvoorstel worden de taken van de Jeugdautoriteit ondergebracht bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). In aanloop naar dit wetsvoorstel en de daaruit voortvloeiende reorganisatie intensiveert de Jeugdautoriteit in 2023 de samenwerking met de NZa.

Lees meer over het jaarplan en download het document op:

https://www.jeugdautoriteit.nl/actueel/nieuws/2023/01/17/jeugdautoriteit-publiceert-jaarplan-2023

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen