Meta Neeleman nieuwe directeur-bestuurder Oogfonds

Array

Meta Neeleman treedt op maandag 20 februari aan als de nieuwe directeur-bestuurder van het Oogfonds. Ze volgt Monique van Bijsterveld op. Na bijna 2,5 jaar nam zij afscheid om samen met haar man een Chambre d’Hôtes in Frankrijk te beginnen.

Over Meta Neeleman

Neeleman brengt meer dan 10 jaar ervaring als directeur-bestuurder mee naar het Oogfonds. Zo was zij zes jaar directeur-bestuurder van Schouwburg & Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn en de laatste vier jaar directeur-bestuurder van Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehondenfonds (KNGF). ‘We zijn zeer gelukkig dat we Meta aan het Oogfonds kunnen verbinden’, aldus de voorzitter van de Raad van Toezicht, Abe Boersma: ‘Zij kan vanuit haar daadkracht en expertise het Oogfonds begeleiden bij haar strategische planvorming. Ze is een echte verbinder met een heldere visie. We verwachten dat Meta samen met de organisatie en samenwerkingspartners operationeel handen en voeten kan geven aan de strategische plannen en de daaraan gestelde doelen.’

Blik op de toekomst

Neeleman is blij te mogen starten bij het Oogfonds. ‘Vanuit het KNGF mocht ik me met plezier en enthousiasme inzetten om mensen met een (visuele) beperking te ondersteunen met een professioneel opgeleide hond waarmee zij de regie over hun eigen leven terugkrijgen. In het verlengde daarvan kijk ik ernaar uit om samen met het Oogfonds team te streven naar het voorkomen van oogaandoeningen en (ernstige) oogziekten met onderzoek en voorlichting. Ik ben door een persoonlijke ervaring met een oogaandoening extra gemotiveerd om met al mijn energie voor het Oogfonds aan de slag te gaan!’

Over het Oogfonds

Het Oogfonds gelooft in een toekomst waarin je als mens kan blijven zien waar je van houdt. Het aantal mensen met een oogprobleem stijgt en de oplossing ligt in onderzoek en voorlichting. Het Oogfonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen en behandelen van oogproblemen. Ook steunt de stichting patiëntenverenigingen in het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een visuele beperking. Het Oogfonds ontvangt geen subsidie en wordt gesteund door donateurs, bedrijven en de Nationale Postcode Loterij.

Bron: Het Oogfonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen