Houd het hart centraal: Bezorgde ouders overhandigen petitie aan de tweede kamer 

Array

Datum en locatie: dinsdag 21 februari, 13:15 uur, gebouw van de Tweede Kamer, Prinses Irenepad 1, Den Haag

Minister Kuipers heeft  onlangs in een voorgenomen besluit bekend gemaakt dat het WKZ/UMC Utrecht straks geen hartoperaties en -katheterisaties meer mag uitvoeren bij kinderen. Wij vinden dit onbegrijpelijk. De kwaliteit van de zorg voor kinderhartpatiënten en kinderkankerpatiënten wordt ernstig geschaad door deze keuze. Een grote groep bezorgde ouders, medewerkers van het WKZ/UMC Utrecht, het Prinses Máxima Centrum en andere betrokkenen verzamelt zich morgen in Den Haag om, voorafgaand aan het plenaire debat een petitie te overhandigen aan de tweede kamer waarin zij hun zorg uitspreken over het voorgenomen besluit van minister Kuipers. 

Het UMC Utrecht deelt deze mening en vindt dat:

  • het gewijzigde voorgenomen besluit de succesvolle concentratie van de zorg voor kinderen met kanker in het Prinses Máxima Centrum ondergraaft,
  • het voorgenomen besluit niet tot een structurele en robuuste oplossing leidt en
  • het voorgenomen besluit niet tot optimale toegankelijkheid leidt: gemiddelde reistijd neemt met 10% toe. 

Lees ook: 

https://www.umcutrecht.nl/nieuws/waarom-kinderhartzorg-in-utrecht-moet-blijven
https://www.prinsesmaximacentrum.nl/nl/nieuws-events/news/prinses-maxima-centrum-teleurgesteld-over-besluit-kinderhartchirurgie
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen