Beter voorbereid op bevallingspijn: keuzehulp stimuleert empowerment

Array

De Nederlandse vereniging voor Anesthesiologie (NVA) lanceert via thuisarts.nl samen met de beroepsverenigingen voor gynaecologen (NVOG), verloskundigen (KNOV) en kinderartsen (NVK) de online Keuzehulp Pijn tijdens de bevalling.  De online tool is bedoeld om vrouwen tijdens de zwangerschap beter te informeren over de mogelijkheden voor pijnbehandelingen tijdens de bevalling. Betere voorlichting helpt vrouwen om hun wensen kenbaar te maken.
 
De nieuwe online keuzehulp laat zien welke mogelijkheden er zijn, hoe goed de pijnbehandelingen werken tegen de pijn, wat de voor- en nadelen van verschillende pijnbehandelingen zijn, maar ook door wie, wanneer en waar iets wordt toegediend, tot welk moment het kan worden toegediend en hoe lang het middel werkt. De ruggenprik werkt in vergelijking met andere pijnbehandelingen het beste tegen de pijn, maar bijvoorbeeld niet bij iedereen is bekend dat voor een ruggenprik altijd eerst de conditie van de baby moet worden gecontroleerd middels een hartfilmpje, dat duurt ongeveer een half uur.
Caroline van der Marel, voorzitter van de NVA en hoofd anesthesiologie bij het Erasmus MC in Rotterdam: “Een bevalling is een bijzonder, maar ook emotioneel en heftig moment in je leven. Met de keuzehulp kun je je, ver voor je bevalling, verdiepen in de verschillende opties. Je kunt bedenken wat je wensen zijn en ook een plan B maken, omdat je van tevoren niet weet hoe je bevalling verloopt.” 


 
Negenmaandenbeurs 


De negenmaandenbeurs is het grootste evenement voor aanstaande en nieuwe ouders. Tijdens de negenmaandenbeurs, die 15 t/m 18 februari plaatsvindt in de RAI in Amsterdam, organiseert de NVA een masterclass over de opties voor pijnbehandeling bij de bevalling. 
 


Samenwerking 


De Keuzehulp Omgaan met pijn tijdens de bevalling is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) en de Nederlandse vereniging voor Anesthesiologie (NVA). De keuzehulp is beschikbaar via thuisarts.nl 

Bron: Nederlandse vereniging voor Anesthesiologie (NVA)
 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen