Dr. Mark Nuijten benoemd tot professor medische innovatie aan Ben Gurion Universiteit in Israël

Array

D

e internationaal gerespecteerde gezondheidseconoom, arts en validatie-expert dr. Mark Nuijten is per 1 maart benoemd tot professor aan de Ben Gurion University of the Negev in Israël.

Nuijten gaat zijn kennis delen op de afdeling Biotechnologie van de faculteit Engineering Sciences. Israël is wereldwijd koploper in het ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen en digital health. De biotechbedrijven in dit voortvarende land in het Midden-Oosten worden hierin deels ook gesteund door grote financiers in de VS.

Vanuit zijn bedrijf A2M in Rotterdam adviseert Nuijten farmaceutische bedrijven wereldwijd over de prijsstelling van nieuwe geneesmiddelen. In zijn rol als professor aan de Ben Gurion University is zijn leerstoel gericht op het optimaliseren van de “return on investment” in medische innovatie voor biotechnologie door het ontwikkelen van concepten en wiskundig-financiële modellen voor portfolio-investering, prijsstrategie, positionering, en communicatie naar belanghebbenden.

Nuijten heeft al een Integrated Valuation Model (V4A2M®) ontwikkeld. Dat is een interactieve dynamische tool voor de economische waardering van vroege R&D-projecten, die kan worden gebruikt om het initiële klinische programma te optimaliseren voor bijvoorbeeld indicatie, comparator, mogelijke uitkomsten, subpopulaties, studiedesign en de bijbehorende prijs- en vergoedingsstrategie. Dit model kan oplossingen creëren voor de toenemende obstakels voor vergoeding en prijsstelling in de gefragmenteerde wereldmarkt, waardoor de klinische en economische waarde voor alle belanghebbenden groter wordt, zowel voor de arts, de verzekeraar, de investeerder, maar vooral de patiënt.

‘Wereldwijd stijgen de kosten voor zorg. Door een eerlijke prijs te berekenen voor geneesmiddelen kunnen we de kosten beteugelen en uitwassen voorkomen. De prijs die uit onze modellen vormt een objectieve onderbouwing, en voorkomt emotionele discussies vanuit onderbuikgevoelens, aldus Nuijten.

Mark Nuijten

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen