Niet gecategoriseerd

Welke soorten nagelbeugels zijn er?

Array

Onze voeten moeten heel wat afstand afleggen op een dag en dus moeten ze goed verzorgd worden. Enkele van de meest voorkomende problemen aan de voet zijn ingegroeide teennagels, gekrulde teennagels en likdoorns onder de nagels. Voor al deze problemen is er een eenvoudige oplossing: een nagelbeugel.

Wat is een nagelbeugel?

Een nagelbeugel is een veilige en effectieve behandelingsoptie die teennagelchirurgie vermijdt, geen verdoving vereist, geen herstelperiode vereist, onmiddellijke pijnvermindering biedt en een snelle hervatting van sportieve en dagelijkse activiteiten mogelijk maakt.

Een nagelbeugel van Beez is een behandeling die is ontworpen om de vorm van de teennagel te verbeteren en te voorkomen dat pijnlijke ingegroeide of verwrongen teennagels opnieuw optreden. Vergelijkbaar met het verstevigen van tanden die in de orthodontie worden gebruikt, heeft teennagelversteviging tot doel de positie van de nagel permanent te veranderen voor een beter cosmetisch uiterlijk en permanente pijnverlichting.

Wie kan een nagelbeugel krijgen?

Iedereen met probleemnagels kan een nagelbeugel laten plaatsen. Het is vooral goed voor degenen die om verschillende medische of persoonlijke redenen geen operatie kunnen ondergaan, pijn niet goed verdragen of die al lang bestaande probleemnagels hebben.

Deze behandeltechnieken is een pijnvrij alternatief voor mensen die last hebben van ingegroeide teennagels, gekrulde teennagels en likdoorns onder de nagels. Het werkt door een aangepast verstevigingsapparaat te gebruiken om de nagel geleidelijk recht te maken.

Hoe wordt de nagelbeugel aangebracht?

Je podotherapeut kiest de meest geschikte beugel voor je teennagelvorm en -type. Vervolgens wordt het aangepast aan de vorm van je nagel.

Welke soorten beugels bestaan er?

Podofix. Deze beugel wordt gebruikt als het zachte weefsel rondom de nagel ontstoken of verdicht is waarbij de mogelijkheid om de beugel onder de nagel te haken niet bereikbaar is. Dit is een voorbereidende beugel die het proces van het rechttrekken van de nagel start totdat de zijkanten van de nagel toegankelijk zijn. Dit is een pijnloze procedure.

Veertje. Deze beugel is ontworpen om druk uit te oefenen via een veerbelast systeem en richt zich op een enkele zijde van de nagel. Dit wordt gebruikt in gevallen waarin slechts één kant van de nagel gebogen is. Een dunne draad haakt pijnloos op de aangetaste rand van je nagel en wordt vastgemaakt aan de bovenkant van je nagel.

Omega beugel. Deze beugel is ontworpen om op tractie gebaseerde druk uit te oefenen en is aangepast om beide zijden van een nagel recht te maken. Een dunne draad haakt pijnloos aan de randen van je nagel en wordt vastgemaakt aan de bovenkant van je nagel.

Hoe lang duurt het vooraleer de nagelbeugel effect heeft?

Nagelbeugels werken doordat je geleidelijk aan meer kracht zet op de nagel. Het duurt gewoonlijk zo’n zes tot twaalf maanden vooraleer de nagelvorm gecorrigeerd is. Voor het beste resultaat moet de nagelbeugel om de zes weken worden aangepast.

Lees meer onderzoeken over nagelbeugels en hoe ze je voetproblemen kunnen verhelpen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.