Efficiënt ademen voor een betere gezondheid

Meer dan de helft jongeren heeft mentale klachten. Uit onderzoek blijkt dat het aandeel jongeren met psychische klachten vrijwel is verdubbeld. Volgens recent onderzoek van het RIVM neemt het aantal jongeren met mentale klachten (depressie) die veelal voortkomen uit stress toe. Op Wereldgezondheidsdag vraagt het Del Ferro instituut aandacht voor deze groep. Klachten zoals depressie, slapeloosheid en piekeren kunnen ontstaan door een verkeerd ademhalingspatroon.

1 miljoen Nederlanders met hyperventilatie

Als je stress ervaart, ga je onbewust sneller ademhalen. Je ademhaling slaat als het ware op hol, met vaak (een vorm van) hyperventilatie als gevolg. Een disfunctionele ademhaling kan aan de basis staan van klachten die zelfs artsen niet direct met de ademhaling associëren, zoals druk op de borst, een opgejaagd gevoel, duizeligheid, vermoeidheid, slaapstoornissen of zelfs een burn-out.

Efficiënt ademen leidt tot minder stress

Nu is stress niet te vermijden in het leven, maar hyperventilatie hoeft echt niet meer. De Del Ferro Methode heeft meer dan 40 jaar expertise op het gebied van hyperventilatie en combineert een wetenschappelijk bewezen effectieve ademhalingstechniek met een mentale training.De techniek draagt ook bij aan ontspanning waardoor de focus wordt verscherpt. Zo wordt niet alleen via een efficiënte ademtechniek fysieke klachten overwonnen, maar ervaren cursisten ook emotioneel en mentaal meer rust.

Zo overwon in 2022 Cecilia Goulooze door de Del Ferro Methode in 4 sessies haar jarenlange zware stressklachten, hyperventilatie en een burn-out. Zij voelt zich sindsdien als herboren en kan weer volledig aan het leven deelnemen. “Hyperventilatie en de klachten die ik had zijn helemaal verleden tijd, ik heb jarenlang het effect van de juiste ademhaling onderschat. Vandaag de dag voel ik mij meer ontspannen in mijn lichaam en in mijn hoofd heb ik meer rust”. Als ervaringsdeskundige ondersteunt zij nu jongeren die net als zij uit hun vicieuze cirkel willen komen.

De Del Ferro Methode is in 1978 ontwikkeld door de Amerikaanse operazanger Len Del Ferro. De methode is al meer dan 40 jaar een wetenschappelijk beproefde methode. Directeur Ingrid Del Ferro behandelt en begeleidt met haar jarenlange ervaring vele mensen, jong en oud, die last hebben van hyperventilatie, stress en andere ademhaling gerelateerde problemen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen