Rijnstate geeft de zorgtoekomst in Arnhem opnieuw vorm

Rijnstate bouwt aan de toekomst! Afgelopen weekend is het ziekenhuis gestart met de voorbereiding op de verbouwing van de hoofdingang  in Arnhem. Er wordt een tijdelijke entree gecreëerd die als ingang dient. Na de zomer wordt de huidige hoofdingang afgesloten voor een ingrijpende verbouwing. En daarmee is het startschot gegeven voor een renovatieplan van meer onderdelen van Rijnstate in Arnhem.

De medewerkers van diverse bouwbedrijven zijn volop in de weer om de renovatie gestalte te geven. In de komende jaren wordt onder meer het buitengebied onder handen genomen, het Atrium, poliklinieken en een aantal verpleegafdelingen verbouwd en wordt de afdeling Radiologie uitgebreid. Hoe vervelend het vaak ook is om naar een ziekenhuis te moeten, Rijnstate wil haar patiënten, bezoekers en medewerkers in een moderne en gastvrije omgeving ontvangen.

“We zijn al jaren innovatief, willen niet voor niks voorop lopen in de beste zorg”, weet Jacqueline van Sambeek, manager Facilitair Bedrijf, Vastgoed en Bouw. “We willen goed zorgen voor onze patiënten, en voor onze omgeving. Om dat blijvend waar te maken is het nodig ons gebouw aan te passen aan de tijd. We maken een mooi ziekenhuis, waar het fijn is om te werken en te groeien in je vak.”

Copyright: John Voermans

Voor de bouw van de nieuwe entree is gekozen voor duurzame materialen zoals hout, dat op een andere plek in ons land wordt terug geplant. De entree zal bovendien circulair worden vervaardigd, zodat – mocht dat in de toekomst nodig zijn – de hele ingang hergebruikt kan worden, zonder restafval.

Bron: Rijnstate

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen