Een sprong in het diepe voor Olcay Gulsen

Woensdag 14 juni waagt programmamaker, ontwerper en ondernemer Olcay Gulsen (43) een grote sprong in het diepe. Ze gaat voor het eerst in haar leven een parachutesprong maken. Olcay: “Het lijkt me vreselijk tegennatuurlijk om zo uit een vliegtuig naar beneden te springen. Maar het is wel een fantastische manier om een bijdrage te leveren aan meer onderzoek naar darmkanker.” De vriend van Olcay, Ruud de Wild (52), kreeg begin 2021 de diagnose darmkanker. Na een zware periode gaat het beter met Ruud en is hij bezig met zijn herstel.

Actie 60-sprongen

Olcay maakt de sprong tijdens de 60-sprongen actie van Wim de Gier. Wim wil die dag 60 parachutesprongen maken om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor darmkanker. Hij zegt over zijn actie: ”Mijn beide ouders zijn helaas aan darmkanker overleden. Ik weet zeker dat ze nu nog in leven zouden zijn, als er destijds meer kennis en kunde was geweest om deze rotziekte te bestrijden. Daarom gaat de opbrengst van mijn actie naar de Maag Lever Darm Stichting.”


Steun deze strijd


Het mooie van deze actie is dat iedereen op zijn eigen manier kan bijdragen. Wie € 500,- inzamelt via de link op www.60sprongen.nl mag 14 juni een tandemsprong maken. En voor € 100,- mag je aansluiten bij een feestelijk ontbijt en de sprongen op vliegveld Teuge op veilig afstand volgen. De CO2-uitstoot van deze uitdaging wordt uiteraard gecompenseerd.

Darmkanker


Elke dag krijgen 33 mensen in Nederland de diagnose darmkanker. Daarmee is het één van de meest voorkomende kankersoorten. Gelukkig daalt jaarlijks het aantal mensen dat overlijdt door darmkanker. Niet doordat het minder vaak voorkomt, maar doordat het vroeger wordt opgespoord. Wanneer darmkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, zijn er meer mogelijkheden om de ziekte te behandelen. Ook is er meer kans op genezing en op een betere kwaliteit van leven na de kanker. Om dit mogelijk te maken is meer onderzoek nodig.

Over MLDS


Een gezonde spijsvertering voor iedereen: dat is het doel van de Maag Lever Darm Stichting. Meer bewustwording, vroege opsporing en een betere kwaliteit van leven. Daar zetten we ons samen met artsen, onderzoekers, vrijwilligers, collectanten en donateurs elke dag vol overgave voor in. We financieren mogelijkheden om ziekten vroegtijdig op te sporen. En we maken ons er sterk voor dat iemand die ziek is snel de juiste behandeling krijgt. Maar veel liever voorkomen we dat iemand een spijsverteringsziekte krijgt. Daarom zeggen we tegen iedereen in Nederland: Listen to your guts! Want je spijsvertering vertelt je alles over je gezondheid. www.mlds.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen