Koning opent Tergooi Medisch Centrum

Zijne Majesteit de Koning opent op dinsdagmiddag 26 september het nieuwe Tergooi Medisch Centrum in Hilversum. Het Tergooi MC heeft het concept van passende zorg toegepast in de nieuwbouw om zo nu en in de toekomst betrouwbare en betaalbare zorg te kunnen blijven bieden in de regio.

Door vergrijzing, personeelstekorten en de toegenomen mogelijkheden tot behandeling staat de betaalbaarheid en de toegankelijkheid van zorg in toenemende mate onder druk. Passende zorg richt zich op een andere organisatie van zorg, om zo de zorg nu én in de toekomst toegankelijk te houden. Tergooi MC heeft samen met huisartsen, verloskundigen, apothekers, verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg in de regio gekeken hoe de zorg zo goed mogelijk en zo dicht mogelijk bij de patiënt geboden kan worden. Het nieuwe Tergooi MC is kleiner dan de voormalige locaties in Hilversum en Blaricum doordat zorg nu vaker thuis of op afstand kwalitatief goed geleverd kan worden. De ligging in het groen draagt bij aan het herstel van patiënten en het werkplezier van medewerkers.

Na toespraken van de burgemeester van Hilversum en de voorzitter van de Raad van Bestuur, verricht Koning Willem-Alexander de officiële opening. Aansluitend krijgt hij een rondleiding door het ziekenhuis. De Koning bezoekt onder meer de afdeling oncologie waar hij spreekt over de oncologische zorg in Tergooi MC en hoe chemotherapie thuis wordt georganiseerd. Ook spreekt Koning Willem-Alexander met een geriater en een verpleegkundig specialist geriatrie over betere zorg aan kwetsbare ouderen in de regio. Tot slot gaat de Koning in gesprek met medewerkers en partners over de regionale samenwerking van het ziekenhuis, werkdruk en de zorg van de toekomst.

Eerder bezocht Koning Willem-Alexander de Nederlandse Zorgautoriteit en Rivas Zorggroep in het kader van passende zorg.
 

Bron: RVD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen