Philips en Henry Schein Medical bundelen krachten voor eerstelijns echografie-oplossingen

Array

In Nederland gaan Philips en Henry Schein Medical samenwerken om echografie-oplossingen toegankelijker te maken voor eerstelijns zorgverleners, zoals huisartsen en verloskundigen. Deze samenwerking richt zich op het verbeteren van de diagnostische mogelijkheden binnen de eerstelijnszorg, wat kan bijdragen aan snellere en nauwkeurigere diagnoses en behandelingen.

Anine van den Hurk, Head of Ultrasound bij Philips Benelux, benadrukt het belang van echografie als diagnostisch hulpmiddel. Ze stelt dat getrainde zorgverleners met behulp van echografie beter in staat zijn om accurate diagnoses te stellen, wat leidt tot snellere en effectievere behandelingen voor patiënten. Henry Schein Medical, met zijn uitgebreide netwerk in de eerstelijnszorg, is volgens Van den Hurk de ideale partner om deze technologie breder beschikbaar te maken.

Philips biedt een breed scala aan echografie-oplossingen die geschikt zijn voor gebruik in de eerstelijnszorg. Een van de belangrijkste producten in deze samenwerking is de Philips Lumify. Dit draagbare echografie-apparaat is ontworpen voor mobiliteit en gebruiksgemak, waardoor huisartsen en verloskundigen eenvoudig echografisch onderzoek kunnen verrichten, zowel in hun praktijk als op huisbezoek.

Alain Nijsing, General Manager van Henry Schein Medical in Nederland, ziet de samenwerking met Philips als een versterking van de missie om innovatieve gezondheidszorgoplossingen aan hun klanten te bieden. Naast de Lumify biedt Henry Schein Medical ook de Philips Affiniti echografie-systemen aan. Deze systemen zijn geschikt voor uiteenlopende diagnostische onderzoeken, van abdominaal onderzoek tot prenatale controles.

Door deze samenwerking tussen Philips en Henry Schein Medical krijgen eerstelijns zorgverleners in Nederland toegang tot geavanceerde echografie-oplossingen, wat uiteindelijk de patiëntenzorg ten goede zal komen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen