Save the Children bezorgd over lot van een miljoen kinderen en hun families in Darfur

Array

save-the-childrenSinds hulporganisaties als Save the Children hun werkzaamheden in Soedan hebben moeten opschorten wordt gevreesd voor de gevolgen voor kinderen en hun families die voor hun overleving afhankelijk zijn van de toevoer van hulpgoederen die in de eerste levensbehoeften moet voorzien. Voor een miljoen kinderen en hun families zorgde Save the Children voor toegang tot voedsel, water en gezondheidszorg. We zijn dan ook zeer bezorgd over de situatie van deze kwetsbare mensen en met name kinderen in Soedan.

Door de uitzetting van de hulporganisaties valt een enorm gat in de hulp, dat geen van de overblijvende hulporganisaties adequaat kan opvullen. Volgens cijfers van de Verenigde naties hebben ongeveer 1,5 miljoen mensen sinds de uitzetting van de organisaties nu al niet langer toegang tot gezondheidszorg, met name de ontheemden worden hier hard door getroffen. De distributie van noodhulpgoederen voor onderdak zoals plastic zeilen ligt in 19 vluchtelingenkampen al stil. De voorraden voedsel zijn binnen drie maanden op als niet voor nieuwe aanvoer kan worden gezorgd.

De Verenigde Naties schatten dat er sinds het uitbreken van het conflict in 2003 ruim 300.000 mensen zijn omgekomen. Naar schatting 2,7 miljoen mensen is op de vlucht.

Bron:AllePersberichten

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen