Gebit is belangrijkste visitekaartje

Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich in het dagelijks leven belemmerd door gebit

Iets meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich in het dagelijks leven belemmerd door zijn of haar gebit en 76% geeft aan wel eens last te hebben van gevoelige tanden, zo blijkt uit onderzoek van tandpastamerk Sensodyne. Vooral koude drankjes en etenswaren, zoals bier, witte wijn en ijs worden dan overgeslagen.

De ondervraagden ervaren het als een groot gemis om een ijsje of koud wijntje te moeten laten staan. Een avondje in een goed restaurant met vrienden (31%) en een terrasje pakken (26%) zijn namelijk de meest favoriete eetmomenten van de Nederlanders. Ook het zondagontbijt met het gezin (21%) zorgt voor geluk en maakt de top drie compleet.

76% van de ondervraagden heeft wel eens last van gevoelige tanden en laat dan vooral koude etenswaren en dranken zoals ijs, bier en wijn staan.

31% van de Nederlanders zegt in de toekomst minder vaak naar de tandarts te gaan, nu de verwachting is dat de tandartskosten de komende periode flink zullen stijgen.

Gemiddeld geven Nederlanders hun gebit een 6,7.  Één op de vijf geeft een onvoldoende.

Nederlanders zouden graag een kauwgom willen hebben die je tanden poetst.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen