Ruud Beijers, voorzitter van de raad van bestuur van ziekenhuis De Tjongerschans verdacht van witwassen

Array

witwassenRuud Beijers, voorzitter van de raad van bestuur van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen, heeft volgens het openbaar ministerie een flink aandeel gehad in een strafaak tegen zijn ex-vriend, die wordt beschuldigd van oplichting van een aantal bekende Nederlanders. De raad van toezicht van De Tjongerschans vond in maart nog dat hij vooralsnog in functie kan blijven als bestuurder. Het managementteam en de medische staf steunen dat besluit.

De ziekenhuisdirecteur wordt verdacht van het witwassen van ruim €246.000. Dit werd maandag duidelijk tijdens een rechtszaak in Amsterdam. Beijers moest daar samen met zijn ex-partner terecht staan. Beijers krijgt nog gelegenheid voor zijn lezing van het verhaal. Vrijdag is een tweede zitting, dan wordt waarschijnlijk ook de strafeis bekend gemaakt. De uitspraak volgt over twee weken.

Ruud Beijers heeft geneeskunde gestudeerd aan de Medische Faculteit van de Rijks Universiteit in Gent. Hij werkte twaalf jaar als kinderarts(-neonatoloog) in Johannesburg, Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch. In 1995 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van het Bosch Medicentrum dat later mede onder zijn leiding fuseerde met het Carolus Liduina Ziekenhuis en Verpleeghuis in ‘s-Hertogenbosch tot wat nu het Jeroen Bosch Ziekenhuis heet. Na een aantal jaren ook ervaring opgedaan te hebben in het bedrijfsleven keert hij, als Raad van Bestuur van De Tjongerschans, in mei weer terug in de zorg

Bron: Leeuwarder Courant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen