RIVM:Mexicaanse griep verloopt mild

Array

h1n1-mf1Vanwege de snelle toename in het aantal besmettingen in Nederland komen er opnieuw aanpassingen in het beleid voor de Nieuwe Influenza. De belangrijkste landen waar mensen uit Nederland de griep oplopen zijn vakantiebestemmingen als Griekenland, Groot-Brittannie en SpanjeDe wijzigingen in het beleid zijn vastgelegd in een brief van het RIVM die in de komende dagen aan alle artsen in Nederland per post zal worden toegestuurd. In de loop van vanmorgen (10.30 uur) zal het nieuwe beleid op een landelijke persconferentie worden toegelicht voor alle media in Nederland.

De veranderingen betreffen o.a. de meldingsplicht en de adviezen voor wel/niet doen van virologische diagnostiek en voorschrijven van Tamiflu.

– Alleen nog meldingsplicht bij ziekenhuisopname of overlijden
– Alleen nog virologische diagnostiek aangeraden bij verdachte patienten bij ziekenhuisopname, thuis – alleen nog in bijzondere situaties zoals zwangeren 3e trimester.
– Behandeling met Tamiflu niet meer routinematig maar alleen nog bij risicogroepen. Overzicht risicogroepen is opgenomen in de brief.

In Nederland zijn tot nu toe 912 mensen besmet geraakt met de Mexicaanse griep, zegt het RIVM. Begin deze week waren dat er nog 663. De griep is heel mild en verloopt volgens het RIVM niet anders dan een seizoensgriep. De meeste mensen herstellen zonder problemen binnen twee tot zeven dagen. Deze week overleed voor het eerst iemand in Nederland aan de gevolgen van de griep, die al andere gezondheidsproblemen had.

Vragen van patienten
Patienten met vragen kunt u het beste verwijzen naar www.rivm.nl of naar www.postbus51.nl. Op deze websites staat een uitgebreide lijst van veelgestelde vragen met antwoorden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "RIVM:Mexicaanse griep verloopt mild"

  1. Aantal besmettingen H1N1 griep in Nederland lopen terug | Medicalfacts

    […] stijging van 12 procent t.o.v. afgelopen vrijdag, toen waren er 912 besmettingen. De griep verloopt mild en is vergelijkbaar met de seizoensgriep. Ook zonder medicijnen te gebruiken worden mensen met deze […]

Comments are closed.

Recente artikelen