Proefdier Blij: Prof. Jos Kleinjans vanavond op Labyrint Radio

Wetenschappers zoeken naarstig naar alternatieven voor proefdieren. Zij ontwikkelen nieuwe onderzoeksmethoden die niet alleen diervriendelijker, maar ook betrouwbaarder en goedkoper zijn. Een win-win situatie dus. In Labyrint Radio vertellen toxicoloog Jos Kleinjans van de Universiteit Maastricht en celbioloog Hans van Leeuwen van het Erasmus MC te Rotterdam over hun baanbrekende onderzoek op dit gebied.

Jos Kleinjans, UM-hoogleraar Toxicologie, verricht onderzoek naar de schadelijkheid van chemische stoffen – voor industrie, medicijnen en cosmetia. Hij is coordinator van het project Data Infrastructure for Chemical Safety, afgekort DiXa. Zij maken hun ruwe data voor iedereen beschikbaar waardoor onderzoeksinstituten niet dezelfde experimenten hoeven te herhalen.

Luister maandag 6 mei om 20:00 uur naar Labyrint op Radio 1, of kijk op de Labyrint website: www.wetenschap24.nl/programmas/labyrint.html

Lees voor meer informatie over het Toxicogenomics onderzoek het interview met Jos Kleinjans in het Maastricht University Webmagazine.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen