Depressief, Pandora Depressielijn geopend tijdens feestdagen

Array

Op 24, 25 en 26 december is de Pandora Depressielijn geopend van
12 tot 15 uur en van 18 tot 21 uur
Met deze extra openingstijden heeft Stichting Pandora tot doel om lotgenoten tijdens de feestdagen te ondersteunen.

Met de feestdagen in het vooruitzicht bedenken mensen met depressies hoe ze deze dagen gaan invullen. De medewerkers van de Pandora Depressielijn kennen dit vraagstuk en weten allen uit ervaring wat het is om depressief de feestdagen in te gaan.
De gehele decembermaand en juist ook met de kerstdagen willen onze medewerkers er zijn voor lotgenoten die het hiermee moeilijk hebben.
Zij bieden een luisterend oor en geven tips en adviezen.

Gevoel van eenzaamheid en uitzichtloosheid
Uit de telefoongesprekken die medewerkers eerder hebben gevoerd, viel op dat de uitzichtloosheid voor mensen met depressies tijdens de feestdagen extra zwaar valt. Veelal zijn de bellers mensen die hun naaste hebben verloren en de zin van het leven kwijt zijn. De kerst geeft een extra lading aan hun gevoel van eenzaamheid.
In ongeveer de helft van de gesprekken vertellen bellers over hun beleving van de feestdagen en de manier waarop zij deze dagen willen en kunnen invullen.

“Ik zie  er tegenop om met eerste kerstdag naar mijn vriendin te gaan. Ik ben bang dat ik niet mijn ‘aandeel’ kan leveren. Ik bedoel, dat ik niets gezelligs heb om over te praten.”    Medewerker Peter suggereert dat ook samen T.V. kijken en haar aanwezigheid voldoende kan zijn. Dat blijkt haar vriendin ook vaak te doen. Na het gesprek ziet ze het wel weer zitten om te gaan.

Ik heb 7 jaar geleden mijn vrouw verloren aan kanker. Ik heb het er nog steeds moeilijk mee. Zeker met deze dagen. Ik heb therapie gevolgd en dacht er door te zijn, maar het verdriet steekt toch steeds weer de kop op.

Ik heb weinig vrienden en voel me eenzaam. Ik ben wel uitgenodigd op een feest, maar ik ben niet van plan om te gaan. Ik weet dat ik me dan nog eenzamer zal voelen.

Pandora Depressielijn 0900-6120909 (e 0,05 pm)
24, 25 en met 26 december van 12 tot 15 uur en 18 tot 21 uur
Reguliere openingstijdentijden.
maandag t/m donderdag van 13:30 tot 15:30 uur en van 19 tot 21 uur
of stel uw vraag via www.stichtingpandora.nl

Meer informatie over Stichting Pandora en Depressie

Noot aan de redactie:
Vrijwilligers van de Pandora Depressielijn, die zelf een depressie hebben doorgemaakt, zijn bereid tot het geven van interviews aan de pers en rtv.
U kunt hiervoor een afspraak maken met Herman Donners of Toon Vriens van de Pandora Depressielijn. Stichting Pandora, 2e Constantijn Huygensstraat 77, 1054 CS Amst

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen