Zorgpremie 100 euro duurder in 2013 (update: “slechts” 20 euro)

Array

Nadat in het Kunduz akkoord al werd bepaald dat het eigen risico omhoog gaat van 220 naar 350 euro, is vandaag bekend geworden dat ook de zorgpremie in 2013 gaat stijgen. Om precies te zijn gaat de Nederlander er 100 euro per jaar meer voor betalen. Dit is een gevolg van de hogere rekenpremie die is vastgesteld door de overheid. De rekenpremie is namelijk gezet op 104 euro, wat inhoudt dat dit bedrag minimaal nodig is om de zorg uit het basispakket te kunnen verlenen.

Update: het blijkt nu dat de zorgpremie niet zal stijgen met 100 euro per persoon, maar “slechts” met 20 euro. Dit meldt een Haagse ingewijde, die niet weet waar de berichten van vanochtend vandaag kwamen. De rekenpremie van 104 euro klopt wel!

De inhoud van het basispakket wordt ieder jaar door de overheid bepaald evenals de rekenpremie, die vandaag officieel wordt onthuld tijdens de Prinsjesdag. Maar 2013zorgverzekering.nl weet al te melden dat dit bedrag neer komt op 104 euro. Dit houdt verder in dat de zorgverzekeraars minimaal dit bedrag zullen rekenen voor de basis zorgpremie. Het is namelijk nog nooit voorgekomen dat verzekeraars onder de rekenpremie gaan zitten met hun premies. Althans bij het minimaal verplichte eigen risico die in 2013 stijgt naar 2013.

Door vrijwillig het eigen risico te verhogen, zal de premie wel dalen, maar dan zul je ook meer uit eigen zak moeten betalen alvorens je recht hebt op vergoeding van je zorgverzekeraar.

Bron: 2013zorgverzekering.nl

Recente artikelen