Antoni van Leeuwenhoek 100 jaar: Open Dag zaterdag 12 oktober

Array

dnaIn het kader van het 100-jarig bestaan van het Antoni van Leeuwenhoek wordt er een Open Dag georganiseerd op zaterdag 12 oktober 2013. Tussen 10.30 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Het volledige programma staat op www.avl.nl/opendag.

Het 100-jarig bestaan van het Antoni van Leeuwenhoek zal op verschillende manieren terugkomen tijdens de Open Dag, zoals een speciaal ingerichte expositie en een lezing over de historie.

Bezoekers kunnen tijdens de Open Dag een kijkje nemen achter de schermen bij verschillende afdelingen. In het laboratorium kunnen proefjes worden gedaan met onderzoekers; bestudeer kankercellen door digitale microscopen of ontdek hoe DNA wordt ontrafeld.

Op de diagnostische afdelingen zijn er rondleidingen bij de MRI, CT en PET-scan en geven laboranten uitleg. Op de afdeling radiotherapie is het mogelijk diverse onderdelen van de bestralingsbehandeling te bekijken, zoals de planning van een behandeling, de moulagekamer (ruimte waar hulpmiddelen worden gemaakt ) en een bestralingstoestel. Ook zullen de nieuwste technische ontwikkelingen op het gebied van radiotherapie worden getoond. Er zijn gedurende de gehele dag tal van lezingen over verschillende thema’s, zoals de relatie tussen kanker en roken. Ook is er veel aandacht voor revalidatie en nazorg.

In het gehele ziekenhuis bevinden zich informatiepunten die zich richten op een bepaalde tumorsoort. Bezoekers kunnen hier al hun vragen stellen. Ook kan er gespeeddate worden met deskundigen uit het AVL, zoals de chirurg of internist. Specifieke informatie over bijvoorbeeld erfelijkheid en kanker kan men verkrijgen bij de klinisch genetici.

Het programma heeft vooral een interactief karakter; medewerkers geven demonstraties, maar bezoekers kunnen ook zelf aan de slag gaan.

Het Antoni van Leeuwenhoek beschikt over beperkte parkeergelegenheid. Bezoekers worden daarom aangeraden vooral met openbaar vervoer te komen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen