Promotie: Aangeboren middenoorafwijkingen: chirurgie of hoortoestel?

Aangeboren afwijkingen van de gehoorbeenketen, met geleidingsslechthorendheid tot gevolg, komen zelden voor. Eén van de behandelopties is chirurgie.

Hans Thomeer analyseerde gegevens van een grote groep patienten die in het verleden aan deze aangeboren middenoorafwijking is geopereerd. Bijna driekwart van deze patienten kon na de operatie veel beter horen. Er zijn echter altijd patienten die niet in aanmerking komen voor een operatie. Voor hen zijn er goede alternatieven, bijvoorbeeld in de vorm van een hoortoestel.

Daarnaast beschrijft en analyseert Thomeer drie specifieke syndromen met als één van de kenmerken deze aangeboren geleidingsslechthorendheid. Bij dergelijke syndromen kunnen voor een mutatie in hetzelfde gen verschillende uiterlijke verschijningen voorkomen. Dit is van invloed op de diagnostiek en behandeling van de geleidingsslechthorendheid. Het proefschrift van Thomeer beslaat een klein, maar zeer relevant onderwerp in de oorheelkunde. Het verschaft meer inzicht in diagnostiek en behandeling van aangeboren middenoorafwijkingen en biedt handvatten voor praktisch elke KNO-arts in Nederland.

dinsdag 29 mei 2012

Tijd 13:30

Locatie Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Faculteit Faculteit der Medische Wetenschappen

Promovendus de heer drs. H.G.X.M. Thomeer

Promotors prof. dr. C.W.R.J. Cremers

Copromotors dr. H.P.M. Kunst

Titel promotie Congenital minor ear anomalies; outcomes of surgery and some syndromal aspects

bron: Radboud Universiteit

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen