Boekje “babykamer te koop…ongebruikt” door Wendy van Heeswijk

Array

Boekje met een schrijnend verhaal over de mislukte pogingen, haar leven en dat van haar man te verrijken met een baby

Na 11 jaar ivf-behandelingen, miskramen, operaties en nog geen baby, geeft Wendy haar kinderwens op. Dit boek is een pakkend relaas van de intense belevenis van twee jonge mensen, die hun liefde wilden bezegelen met een kindje.

Een baby…..ze waren er klaar voor.
Het was volledig gepland, zoals jonge mensen dat in deze tijd doen.
Zij een vaste arbeidsovereenkomst op zak, hij een eigen zaak, het nieuwe huisje in die leuke jonge buurt klaar, de meubeltjes, zorgvuldig uitgezocht op de woonboulevard, pronkend in hun stulp, nog even die reis naar Sri Lanka, en dan….in de startblokken… voor…de bevestiging van hun liefde voor elkaar..een kleintje.

Zo ook verging het Wendy en haar partner.
Met een vanzelfsprekendheid, dat een positief stel van deze tijd tekent, werd vol liefde en overgave gewerkt aan het maken van een kindje.
Na de eerste “up” van een zwangerschap kwam een verpletterend “down” van de eerste miskraam. Het verdriet kreeg een plekje en de mouwen werden opgestroopt: `we laten ons zo snel niet uit het veld slaan”.
Maar de ups en de downs wisselden elkaar af en na een strijd van 11 jaar, met bevruchtigingen en miskramen, talloze IVF behandelingen, met soms de teleurstelling in de medische wereld, maar soms ook dankbaarheid voor een arm en schouderklop van een arts, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, een zware operatie, met positieve en neersabelende berichten en nog steeds geen baby, geven ze de strijd op. De natuur heeft de oneerlijkheid laten winnen.

Om de hunkering naar een onbereikbaar kindje een plek te geven, laat Wendy via haar pen haar tranen vloeien in dit, uit haar hart geschreven, boekje “babykamer te koop…ongebruikt”.
Zij en haar man zien dit als een afsluiting van een leven-mét en het begin van een leven-zónder.

Met dit verhaal hoopt de schrijfster al haar mede-lotgenoten te steunen, iedereen voor wie het krijgen van een kind heel vanzelfsprekend is, de ogen te openen en niet-betrokkenen te raken.

Een aangrijpend, emotioneel verhaal, waarin de mentale kracht van de mens niet ten onder gaat.

ISBN-nr. 978-90-814826-1-5
Verschijning: medio januari 2010.
Prijs 9,95.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen