Niet gecategoriseerd

Jomanda vervolgd voor dood televisiester

Array

Medium Jomanda bleef borstkanker Millecam ontkennen Het medium Jomanda is een van de vijf verdachten in het onderzoek van de justitie in Amsterdam naar het overlijden van televisiester en comédienne Sylvia Millecam. Dit maakte de advocaat van Jomanda, E. Rijmans vandaag bekend in het Algemeen Dagblad.
De comédienne Millecam overleed in 2001 aan borstkanker, nadat alternatieve genezers haar ervan hadden overtuigd dat ze geen kanker had. In oktober vorig jaar begon om die reden een strafrechtelijk onderzoek naar een aantal alternatieve hulpverleners van de televisiester.

Chemotherapie afgeraden
De inspecteur-generaal van de inspectie voor gezondheidszorg (IGZ), Herre Kingsma, instigeerde de zaak in februari vorig jaar, toen hij aangifte deed tegen zes van Millecams hulpverleners. De zes, waaronder twee artsen, zouden zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. Een onderzoeksrapport van de IGZ gaf aan dat de zes Millecam chemotherapie hadden afgeraden.

‘Goeroe-positie’
De inspectie verweet Jomanda bij het doen van de aangifte dat zij “voor dokter was gaan spelen” en dat ze was blijven ontkennen dat Millecam borstkanker had. De inspectie typeerde deze handelswijze als “levensgevaarlijk”. Millecam was gevoelig voor de diagnose van Jomanda, die vanuit een ‘goeroe-positie’ en in een semi-religieuze sfeer werd uitgesproken als ”onaantastbaar oordeel” uit de goddelijke wereld, oordeelde de IGZ

Bron: nu.nl